Priekulės gimnazijos prezidentūra festivalyje "Mes tokie..."

Priekulės gimnazijos prezidentūra festivalyje "Mes tokie..."

Spalio mėnesį tik išrinktai naujai Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos mokinių prezidentūrai atėjo pirmasis kvietimas dalyvauti respublikiniame filmų nakties festivalyje " Mes tokie..." Kretingos rajono Darbėnų gimnazijoje.

Naujosios mokinių prezidentūros atstovai Dominykas Cirtautas, Simas Šiaulytis, pabendravę su etikos, istorijos mokytoja Egle Jociuviene ėmėsi filmavimo. Mūsų sukurtas filmas turėjo būti probleminis, skatinantis diskutuoti, aktualus gimnazijai, vietos bendruomenei.

Mokinių savivaldoms pateiktos temos kurti filmukus tolerancijos, pilietiškumo, savanorystės tema ir rengti trumpą savo komandos prisistatymą. Pasitarę mokiniai ėmėsi filmavimo savanorystės tema.

Gimnazijos 3G klasės mokiniai - tikras savanorystės pavyzdys. Jie dvejus metus įgyvendino projektą "Auginkime vieni kitus", skirtą vyresniosios klasės savanoriškai veiklai su pradinukais. Veikla įvairiausia - renginiai, sportinė veikla, žaidimai, vaidybinės situacijos. Vyresnieji Eglės Jociuvienės auklėtiniai susidraugavo su pradinukais ir savanoriškai veiklai ruošiasi savarankiškai, norėdami džiuginti ir drauge mokyti žmogiškųjų vertybių įvairiose veiklose. Visa tai buvo nuolat filmuojama, fotografuojama. Dominykui ir Simui sukurti filmuką nebuvo sudėtinga, kadangi dabartiniai 3G klasės mokiniai sukaupę daug patirties, daug filmuotos medžiagos, nuotraukų. Tačiau neišvengiamas jaudulys, juk mokyklai atstovauti vyksta 10 mokinių, kurie turi pasitikėti savo sukurtu darbu, dalyvauti festivalio veiklose drauge su etikos, istorijos mokytoja Egle ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Loreta, komanda išvyksta.

Darbėnų gimnazijoje buvome šiltai sutikti, įsikūrėme mums skirtame kabinete. Salėje susitikome ir su kitomis atvykusiomis gimnazijomis. Visų mokyklų komandos draugiškos, kūrybiškos, aktyvios. Tik atvykę gavome užduotį sukurti reklamą. Mokinių kūrybiškumui ir išradingumui nepritrūko idėjų. Puikiai jaunimas sukosi su savo reklamomis. Po filmų peržiūros ir prisistatymo -naktipiečiai, darbas grupėse, jaunatviškas bendravimas ir namų darbas iki kito susitikimo vienoje iš dalyvavusių gimnazijų. Na, o naktinis protų mūšis, prasidėjęs 2 val. net ir mokytojams atrodė sunkokas, gal todėl, kad naktis, juk visi atvykę mokytojai penktadienio dieną dirbome mokykloje.

Rytinis kėlimasis 6.30 ir netikėtai užklupusi rytinė mankšta atrodė neįmanoma misija, bet pavyko. O dar pusryčiai, kurių lyg jaunimui ne tiek reikia, kiek tikrojo jaunatviško miego. Dovanos, padėkos ir - iki kitų susitikimų, - sakė Darbėnų gimnazijos direktorė Sonata Litvinienė.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder