Projektas "Čia Lietuva. Čia mano namai" skatino pažinti gimtąjį kraštą

Projektas "Čia Lietuva. Čia mano namai" skatino pažinti gimtąjį kraštą

Yra šalis, kur upės teka 
Linksmai tarp girių ūžiančių 
Ir meiliai tarpu savęs šneka 
Prie giesmininkų vėversių.

Pranas Vaičaitis

2015 m. spalio- gruodžio mėnesiais Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centras, Akmenės rajono Akmenės gimnazija ir Klaipėdos Vitės pagrindinė mokykla organizavo respublikinį projektą "Čia Lietuva. Čia mano namai".

Projekto tikslas –  skatinti mokinius geriau pažinti savo gimtąjį kraštą, domėtis jo istorija. Projekte dalyvavo 270 mokinių ( 225 iš jų turi specialiųjų ugdymosi poreikių), 75 pagalbos mokiniui specialistai, mokytojai iš 29 Lietuvos mokyklų.

Projekto dalyviai domėjosi savo miesto, kaimo istorija, rinko informaciją apie įžymius miesto žmones, lankytinas vietas, dalyvavo ekskursijose. Mokiniai rašė rašinėlius, piešė piešinius, fotografavo, filmavo, kūrė koliažus ir kt. kūrybinius darbus, kurių dėka atskleidė savo gimtojo miesto grožį, istoriją, išskirtinumą. Naudodami surinktą medžiagą, kūrybinius darbus, parengė pristatymus, kurie buvo pateikti pasirinkta filmų kūrimo programa. Mokiniai pristatė 20 Lietuvos miestų, miestelių ir kaimų, sukūrė 35 savo gimtojo krašto pristatymus.

Itin aktyviai projekto veiklose dalyvavo Klaipėdos mokyklos. Aplankyti Klaipėdą kvietė Martyno Mažvydo, Simono Dacho progimnazijos, Maksimo Gorkio, Pajūrio, Ievos Simonaitytės, Vitės pagrindinės mokyklos ir Klaipėdos Medeinės mokyklos mokinių komandos. Projekto metu parengta net 10 SuperMiesto- Klaipėdos pristatymų.

Projekto nugalėtojai:

Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos mokinių komanda ir logopedė- specialioji pedagogė Ingrida Tammi-Leistrumienė ir mokytoja Danutė Ruigytė Zakarauskienė.
Rusnės specialiosios mokyklos 1-6 specialiųjų klasių mokiniai ir specialiosios pedagogės Agnita Kazakevičienė bei Nijolė Kairienė.
Kretingos Marijono Daujoto pagrindinės mokyklos mokiniai ir specialioji pedagogė Janina Mickuvienė
Juodupės gimnazijos mokinių komanda ir logopedė- specialioji pedagogė Renata Jonaitienė apdovanoti simpatijų prizu.

Dar kartą sveikiname nugalėtojus ir visus kviečiame pasigrožėti  mokinių parengtais pristatymais.

Projekto metu parengtus darbus galima peržiūrėti čia:

http://kristianaweebly.weebly.com/268ia-lietuva-268ia-mano-namai.html

Projekto organizatorės Kristina Stankutė-Matė, Ana Stankutė

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder