Rado būdą, kaip į darželius priimti daugiau vaikų

Rado būdą, kaip į darželius priimti daugiau vaikų

Pasukę galvas uostamiesčio valdininkai sako suradę ne vieną būdą, kaip dar šiemet į darželius sutalpinti daugiau vaikų. Žadama, kad nuo rugsėjo 1-osios, Klaipėdoje į darželius pavyks papildomai sutalpinti maždaug 400 vaikų.

Preliminariai skaičiuojama, kad vienos papildomos vietos darželinukui sukūrimas atsieis apie tūkstantį eurų.

Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė penktadienį pristatė parengtą planą, kaip uostamiestyje išspręsti vietų darželiuose trūkumą. Žinia, dabar eilėje laukia 600 vaikų. Situaciją dar gali pasunkinti nuo rugsėjo žadamas privalomas priešmokyklinis ugdymas.

Išanalizavus esamą situaciją, paaiškėjo, kad yra nemažai vidinių rezervų, kur būtų galima sutalpinti visus vaikus, tačiau neatsisakoma planų šiaurinėje miesto dalyje statyti naują darželį.

"Jau turime planą, kaip šiemet būtų galima papildomai įsteigti 20 darželinukų grupių. Pavyzdžiui, kai kuriuose darželiuose dalis ugdymui skirtų patalpų buvo pritaikytos kitoms reikmės - įrengti sporto kambariai, metodiniai, relaksaciniai kabinetai. Leidome įstaigoms pasilikti tik po vieną kitoms reikmėms pritaikytą ugdymui skirtą patalpą, o kitose reikės iš naujo įsteigti grupes. Taigi vien dėl to nuo rugsėjo darželiuose bus įsteigta papildomai 10 grupių", - pasakojo N. Laužikienė.

Taip pat keliomis darželinukų grupėmis padaugės ir mokyklose-darželiuose, kurie palaipsniui reorganizuojami į darželius. Dar 6 papildomos grupės turėtų atsirasti privačiuose darželiuose.

Skaičiuojama, kad vien dėl šių pokyčių jau šį rugsėjį būtų galima papildomai priimti 454 vaikus, tačiau dėl planuojamos darželio "Puriena" rekonstrukcijos, skaičiai nebus tokie džiuginantys.

"Realiai šiemet į savivaldybės darželius priimsime maždaug 300 daugiau vaikų, ir, manoma, papildomai 100 - privačiuose darželiuose", - skaičiavo savivaldybės atstovė.

Skaičiuojama, kad vien šiai reorganizacijai miesto biudžete reikės surasti 445 tūkst. eurų. Dalis lėšų jau numatyta, o dėl 261 tūkst. dar reikia gauti politikų palaiminimą.

Panašiu principu vietų skaičių planuojama didinti ir 2016 metais, jei tik bus toks poreikis. Skaičiuojama, kad 2016 metams dar papildomai įmanoma įsteigti 755 vietas.

"Panašu, kad tiek vietų neprireiks. Tiesiog kitais metais reikės vėl iš naujo įvertinti poreikį ir tada daryti atitinkamus sprendimus. Tiesiog smagu, kad pamatėme, jog yra resursų, kaip išspręsti šią opią problemą", - sakė N. Laužikienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder