Sausio 13-ąją - visuotinė pilietinė akcija

Sausio 13-ąją - visuotinė pilietinė akcija

Jau septintąjį kartą Lietuvos mokyklos, įvairios institucijos, įstaigos bei organizacijos kviečiamos prisiminti prieš 23 metus apgintą atkurtos valstybės nepriklausomybę ir dalyvauti pilietinėje akcijoje "Atmintis gyva, nes liudija".

Šią akciją Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti organizuoja nuo 2008 metų. Akcijos idėjos autorė - Panevėžio J. Balčikonio gimnazijos istorijos mokytoja Auksė Sereikienė. 2008 metais akcijoje dalyvavo per 100 mokyklų, kasmet šią iniciatyvą palaikančių švietimo įstaigų daugėja.

Nuo 2010 metų akciją "Atmintis gyva, nes liudija" aktyviai palaiko ne tik Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklos, bet ir Lietuvos Respublikos ambasados užsienyje, valstybinės institucijos ir daug kitų įstaigų bei organizacijų. 2013 metais prie akcijos prisijungė jau daugiau kaip 1000 Lietuvos mokyklų, per 500 įvairių institucijų.

Akcijos organizatoriai kviečia sausio 13-osios rytą, 8 valandą, dešimčiai minučių užgesinti šviesą ir languose uždegti žvakutes. Jas išdėlioti siūloma ties kiekvienu langu. Pabrėžiama, kad žvakių uždegimo laikas fiksuotas (8.00-8.10 val.) tam, kad žvakių liepsnelės plazdėtų įvairiose miestų ir vietovių vietose vienu metu. Ypač efektingai tai atrodo ryte, nes dar tamsu ir daugelis, skubėdami į darbą, atkreips į jas dėmesį ir prisimins dienos svarbą.

Visos įstaigos ir organizacijos, kurios rengiasi dalyvauti šioje akcijoje, prašomos registruotis svetainėje www.komisija.lt.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder