SGD klasterio atstovai susitiko su kompanijos „Schneider Electric“ vadovais

SGD klasterio atstovai susitiko su kompanijos „Schneider Electric“ vadovais

Birželio 25 d. Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijoje vyko Lietuvos SGD klasterio atstovų ir LR susisiekimo ministro Roko Masiulio susitikimas su Prancūzijos kompanijos „Schneider Electric“ vadovais.

„Schneider Electric“ Europos vadovo Leonido Mukhamedovo ir už Šiaurės Europos regioną atsakingo Nielso Svenningseno vizito Lietuvoje metu pristatyta kompanijos veikla, tolesnės bendradarbiavimo su Lietuvos SGD klasteriu galimybės ir perspektyvos.

Susitikus aptartos ir kompanijos „Schneider Electric“ galimybės prisidėti prie Klaipėdos universitete vykdomos inovatyvios SGD terminalų inžinerijos studijų programos. Bus siekiama, kad kompanija prisidėtų ir prie SGD kompetencijų centro Klaipėdos universitete stiprinimo. Susitikimo metu aptartas kompanijos vadovų vizitas Klaipėdoje ir Klaipėdos universitete.

„Labai svarbu megzti ryšius su tarptautinėmis kompanijomis. „Schneider Electric“ daug dėmesio skiria inovacijoms, technologijoms, atlieka tyrimus, patentuoja išradimus. Šiandien aptarėme bendradarbiavimo galimybes, tai labai prisidėtų prie vykdomo mokslo pritaikomumo ir gerintų studijų kokybę, ypač SGD terminalų inžinerijos bei kitų technologinių ir inžinerinių studijų“, – kalbėjo laikinai Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas einantis prof. dr. Artūras Razbadauskas. 

„Schneider Electric“ – Prancūzijos kompanija, viena pasaulinių elektros inžinerijos ir automatikos produktų, sprendimų bei paslaugų sektorių lyderių. „Schneider Electric“ veikia pasaulio mastu – daugiau nei šimte šalių, yra vidutinės ir žemos įtampos, saugios energetikos bei automatinių sistemų energetikos valdymo lyderis. Tarptautinė kompanija Lietuvos SGD klasterio partnere tapo pernai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder