Šiemet abiturientai galės rinktis dar iš 32 papildomų studijų krypčių

Šiemet abiturientai galės rinktis dar iš 32 papildomų studijų krypčių

Šiemet į universitetus stosiantys abiturientai galės rinktis iš dar 32 papildomų studijų krypčių.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, Vilniaus universitetas įveda vieną naują specialybę - ispanų filologijos studijas. Vilniaus Gedimino technikos universitetas siūlo pirmakursiams septynias naujas kryptis: avionikos (aviacijos srities specialybė), verslo logistikos, finansų inžinerijos, saugaus eismo inžinerijos, pastatų inžinerinio valdymo, kokybės inžinerijos ir programų inžinerijos. Mykolo Romerio universitetas pradės mokyti verslo sistemų kūrimo ir valdymo bei turizmo vadybos ir paveldosaugos.

Vytauto Didžiojo universitetas nuo naujų mokslo metų siūlo studijuoti pasaulio politiką ir ekonomiką, mados dizainą, muzikos produkciją, lietuvių filologiją ir leidybą bei teisę su finansų specializacija. Lietuvos edukologijos universitetas kviečia rinktis keturias naujas studijų programas: lietuvių filologijos ir istorijos pedagogikos, istorijos ir etikos pedagogikos, katalikų tikybos ir istorijos pedagogikos bei interneto ir medijų technologijos.

Taip pat papildomų studijų krypčių įveda Klaipėdos bei Šiaulių universitetai, Aleksandro Stulginskio universitetas, Lietuvos sporto universitetas.

Studentų priėmimas į šalies aukštąsias mokyklas jau pradėtas ir truks iki liepos 21 dienos pabaigos. Šiemet valstybė yra numačiusi finansuoti universitetines studijas 7576 pirmakursiams.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder