Uostamiesčio aukštosios mokyklos kviečia moksleivius pasirinkti Klaipėdą

Uostamiesčio aukštosios mokyklos kviečia moksleivius pasirinkti Klaipėdą

„Rinkis Klaipėdą!“, – tokiu šūkiu miesto aukštosios ir profesinės mokyklos drauge su Klaipėdos miesto savivaldybe kreipsis į būsimus studentus. Jau trečius metus iš eilės uostamiesčio švietimo įstaigos susiburs bendram renginiui „Studijų regata“, kurio metu kvies Vakarų Lietuvos moksleivius mokytis, studijuoti, siekti karjeros ir kurti savo gyvenimą Klaipėdoje. Renginio globėjas – Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Renginys vyks LCC tarptautiniame universitete, Michaelsono centre (Kretingos g. 36, Klaipėda), čia nuo 10 iki 15 val. skirtingose erdvėse bus pristatomos studijų Klaipėdoje perspektyvos. Bus galimybė tiesiogiai pabendrauti su aukštųjų ir profesinių mokyklų atstovais, gauti visą aktualią informaciją apie studijas ir priėmimą.

Renginio metu bus galima paklausyti įkvepiančių gerai žinomų žmonių pasakojimų apie reikšmingus jų gyvenimo pasirinkimus. Šių metų renginio vedėjas charizmatiškasis Remigijus Žiogas ieškos atsakymų į klausimą: „Top 10. Ką reikia keisti, jei nori judėti į priekį?“ Atsakymų pateiks kelionių organizatorius verslininkas Rimvydas Širvinskas-Makalius, kuris atskleis paslaptį, kaip pasirinkti savo tikrąjį kelią ir kasdien į darbą eiti su šypsena. Na, o visų žinomas ir mylimas klaipėdietis aktorius Giedrius Savickas papasakos savo kelią į aktoriaus olimpą.

Apie pasirinkimą gyventi Klaipėdoje kalbės ir kiti jauni žmonės: Simas Simanauskas, Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros direktorius; Lukas Geležauskas, kaunietis, baigęs Oxfordo universitetą ir atsikraustęs gyventi į Klaipėdą, šiuo metu dirbantis AB „Klaipėdos nafta“. Kavinės prie jūros „Ateik ateik“ steigėjai ir idėjų generatoriai Rimvydas Uselis ir Guoda Steigvilaitė papasakos, kaip svajonės gali tapti realybe. „Max Coffee“ kavinių tinklo įkūrėja Renata Statkevičienė pasidalins įžvalgomis, kaip verslas Klaipėdoje gali tapti pavyzdžiu visai Lietuvai.

Klaipėdoje gausu organizacijų, kurios yra pasiruošusios padėti pasirinkti ir keistis. Jaunimo darbo centras viso renginio metu lankytojus konsultuos karjeros ir profesinio orientavimo klausimais. „Code Academy“ atstovai papasakos, kaip paprasta gyventi Lietuvoje, prie jūros, o dirbti visam pasauliui.  

Kyla klausimų? Ateik kovo 2 d. į „Studijų regatą“, kuri vyks LCC tarptautiniame universitete, Michaelsono centre (Kretingos g. 36, Klaipėda). Renginys nemokamas.

„Studijų regata“ – jauno žmogaus sėkminga gyvenimo uostamiestyje pradžia. Rinkis Klaipėdą! Lauksime tavęs!

Renginio rėmėjai: Klaipėdos miesto savivaldybė, „Swedbank“ Lietuvoje, „Code Academy“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder