Vitė kviečia tyrinėti savo mokyklos istoriją

Vitė kviečia tyrinėti savo mokyklos istoriją

Ar visi žinome savo darbovietės, mokyklos ar gyvenamojo rajono istoriją? Kodėl toks pavadinimas, su kokiais praeities įvykiais, žmonių likimais susijęs vardas, kokie rūpesčiai ir džiaugsmai svarbūs šiandien? Tikriausiai ne. Tad atsinaujinusi, renovuota, gerokai jaukesnė Vitės pagrindinė mokykla, šįmet švenčianti 60- metį, lapkričio 20 d. sukvietė Klaipėdos miesto ir apskrities mokyklas į 1-5 klasių mokinių ir mokytojų konferenciją „Mokyklos vardas mena“.

Mokiniai kūrybiškai ir išradingai pristatė savo mokyklos istoriją, tradicijas, projektinę veiklą. Vadovaujami savo mokytojų pasitelkę informacines technologijas pateikė žodinius ir stendinius pranešimus, prezentacijas, vaidino, dainavo. Mažieji S.Dacho, L.Stulpino progimnazijų , M.Mažvydo, I.Simonaitytės pagrindinių mokyklų lektoriai supažindino su šių žymių žmonių, kurių vardais pavadinta jų mokykla, gyvenimu. Gedminų, Vitės, „Vyturio“ pagrindinių mokyklų, Sendvario, Tauralaukio progimnazijų mokiniai gilinosi į savo rajono ir mokyklos istoriją, P.Mašioto mokyklos mokiniai dalijosi kasdienybės patirtimis, „Verdenės“ progimnazijos penktokai atskleidė „Rojaus kampelius mokykloje“, „Versmė“ nudžiugino „Spalvų ekspresu“, „Smeltė“ – folklorinio kolektyvo pasirodymu.

Konferencijoje dalyvavo ir svečiai, Vitės mokyklos bendradarbiavimo partneriai, iš Plungės rajono Stanelių pagrindinės mokyklos bei Priekulės I.Simonaitytės gimnazijos. Jie aptarė savitą savo aplinką, istoriją.

Šiuolaikinės mokyklos mokiniai neapsiriboja tik žiniomis bei pažymiais, jie bendradarbiauja, dalinasi patirtimi, taip pradeda savo ieškojimų ir atradimų kelionę į pasaulį. Klaipėdiečiai gali būti ramūs: auga nauja, smalsi, kūrybinga ir drąsi karta.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder