Atlikėjai I. Zasimauskaitei meditacija padeda sunkiomis akimirkomis

Atlikėjai I. Zasimauskaitei meditacija padeda sunkiomis akimirkomis

Lyriška atlikėja Ieva Zasimauskaitė sako, kad nei dienos neįsivaizduoja be meditacijos. Ji skatina kiekvieną rasti laiko sau, o jeigu to padaryti niekaip nepavyksta, tokius susitikimus su savimi įtraukti net į darbo kalendorių. Gebėjimas sustoti ir atsigręžti į save ypač svarbus šventinio šurmulio metu. „Eurovaistinė“ linkėdama, kad šios šventės būtų be streso, sukūrė ir socialiniuose tinkluose publikavo meditacijas, kurias įrašė žinomi žmonės, tarp jų ir I. Zasimauskaitė.

Dainininkė I. Zasimauskaitė sako, kad šventinis laikotarpis jai ypatingas – daug dėmesio ji skiria dovanų paieškoms, nes norisi kiekvieną pradžiuginti bent simboliška smulkmena. Atlikėja pasakoja, kad dažniausiai renkasi praktiškas dovanas, kurias galėtų naudoti: šampūną, muilą ar veido kaukes, tačiau vis tiek tenka nemažai pasukti galvą, ką išrinkti artimiesiems.

Susidoroti su šventiniu stresu dainininkei padeda praktikuojama meditacija, tam ji kasdien skiria dvi valandas. „Dažniausiai medituoti mėgstu ryte, bet jeigu atsikeliu vėlai ir reikia skubėti į darbus, tai bandau pamedituoti bent po pusvalandį dieną, o vakare pabaigiu. Bet būtinai skiriu dvi valandas, kad ir kas benutiktų“, – sako ji. Tiesa, meditacijų vedimas atlikėjai buvo visiškai nauja, tačiau labai smagi patirtis.

Nors daugeliui atrodo neįmanoma rasti sau bent 5 minučių per dieną, I. Zasimauskaitė pataria tai paversti prioritetu, o jeigu reikia net ir įtraukti į savo darbo kalendorių. „Taip pat, kaip pasižymime, kad su kažkuo susitiksime, važiuosime pasiimti vaikų iš mokyklos, taip įtraukime ir susitikimą su savimi“, – sako atlikėja. Pasak žinomos moters, jos įrašytos „Eurovaistinės“ meditacijos yra lyg paraginimas sustoti ir pradėti mylėti save, nes toks elgesys visiškai nesavanaudiškas, o tiesiog būtinas.

„Eurovaistinės“ parengtos meditacijos gali būti pirmasis žingsnis, kuris padeda pajusti meditacijos naudą, būtent toks ir yra dainininkės noras. Pasak I. Zasimauskaitės, šiandien daug žmonių skuba, lekia ir neranda laiko sau, todėl tai lyg jos kvietimas sustoti. „Kartais atrodo, kad atvėsti, pabūti ramiai yra lyg gėda, nes juk visi dirba, o ką čia aš sėdėsiu? Vis dėlto norėčiau, kad kiekvienas žmogus bent 3–5 minutes tiesiog atsisėstų ir paklausytų“, – sako dainininkė.

Meditacijų naudą I. Zasimauskaitė įvertina ne tik prieš šventes, bet ir sudėtingomis gyvenimo akimirkomis. Dainininkė net ir susidūrusi su gyvenimiškais iššūkiais stengiasi išgyventi skausmą ir iš jo pasimokyti. Pasak žinomos moters, kiekvienam svarbu išmokti priimti skausmą, nes su įvairiais praradimais neišvengiamai anksčiau ar vėliau susiduria visi.

Prieš šventes jautrią dainą savo gerbėjams planuojanti pristatyti atlikėja sako, kad ji skirta prieš kelerius metus į amžinybę išėjusiam seneliui. „Bet kokį skausmą gali išgyventi, net ir skyrybas, nes tas žmogus vis tiek yra šalia ir visą laiką gali būti tavo draugu. Mirtis yra tas skausmas, kai turi suvokti, kad akimirkų niekada negrąžinsi, nes žmogaus nebėra. Mes visada gyvename praeitimi arba ateitimi, bet labai retai pabūname tiesiog dabar. Svarbu suprasti, kad tą žmogų turiu šiandien ir tik dabar galiu jį apkabinti ar jam padėti“, – būtinybę išnaudoti kiekvieną progą akcentuoja dainininkė.

„Eurovaistinė“ šių švenčių proga sukūrė ir siūlo išmėginti neįprastą atsipalaidavimo būdą – pasirinkti vieno iš žinomų šalies žmonių įrašytą meditaciją. Socialiniuose tinkluose jau galima rasti Vytauto Rumšo, Renatos Mikailionytės, Ievos Zasimauskaitės ir vaistininkės Miglės Kazakevičienės vedamus meditacijos pratimai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder