Eglė Daugėlaitė – apie nepamirštamą Motinos dieną

Eglė Daugėlaitė – apie nepamirštamą Motinos dieną

LRT „Labas rytas, Lietuva“ vedėja Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė (30 m.) buvo įpratusi nuo pat ankstaus ryto sveikintis su žiūrovais. Tačiau balandžio pradžioje ji trumpam atsisveikino su eteriu – vasarą Eglė su vyru teisininku Dominyku matuosis naują – tėvų – vaidmenį.

Kolegos ją su glėbiu gėlių išlydėjo motinystės atostogų, tačiau E.Daugėlaitė-Kryževičienė neleidžia sau tinginiauti lovoje.

Šį laiką ji stengiasi panaudoti prasmingai. „Veiklumas niekur nedingsta, tik kryptis pasikeičia. Viską nukreipiu ne į darbą, o į aplinką, nuotaiką, atmosferą. Laukia ir koncertai, parodos, filmai, knygos.

Čia didesnis klausimas, kaip suspėti. Bet lygiai taip pat stebiu kolegų darbą, na, negaliu aš be jų – be naujienų, be informacinių laidų. Gal tik miegas tikrai nebėra pats kiečiausias, bet ką jau čia, meluočiau, jei sakyčiau, kad man nepažįstamas jausmas atsikelti dar neprašvitus“, – šypsojosi Eglė.

Dažniausiai būsimos mamos negali atsispirti naujiems pirkiniams – juk tie maži drabužėliai paperka ne vieną.

O ar Eglė lengvai pasiduoda pagundoms įsigyti naujų daiktų? „Kartais esu impulsyvi pirkėja, bet dažniausiai – ieškotoja.

Puikiai suprantu vieną dalyką – vaikai auga per greitai, kad visko reikėtų labai daug. Taip, yra daiktų, kurie suteikia patogumą auginant vaikus, tad jiems ir teikiu prioritetą, bet visada ieškau geriausios kainos, neatsisakau pasižvalgyti ir antrinėje rinkoje.

Esu už tvaresnį ir taupesnį vartojimą“, – patikino ji. Pirmagimio besilaukianti televizijos laidų vedėja domisi įvairiausia mamų literatūra, tačiau kaip patį svarbiausią informacijos šaltinį ji įvardija širdies balsą. „Juk mamos žino geriausiai“ – šį posakį yra girdėję visi. „Stengiuosi išklausyti patarimų, pavartyti literatūrą, bet turbūt visų mamų svarbiausias patarimas – jų neklausyti ir vadovautis intuicija.

Natūralu, kad yra dalykų, kuriems galima pasiruošti, tad nuolat kuo nors pasidomiu. Bet tai visada buvo mano darbo dalis“, – kalbėjo moteris.

Artėjančią Motinos dieną E.Daugėlaitė-Kryževičienė švęs įprastai – sveikins savo mamą. Na, o kitais metais ši diena bus kupina dar nepatirtų jausmų. „Nepamirštama ši diena mūsų šeimoje – visada stengiamės palepinti mamą, jei tik pavyksta ją aplankyti.

O kai sulauksiu kitų metų, galėsiu tiksliau pasakyti, koks tas jausmas – minėti Mamos dieną kiek kitokiame vaidmenyje“, – apie ateitį užsiminė Eglė.

Ypatinga ir jausminga diena moteriai asocijuojasi su dideliu glėbiu tulpių ir maža, bet prasminga dovanėle.

„Atsimenu, ir piešdavau, ir rašydavau mamai. Graži proga dar kartą pasakyti mamai: „Ačiū, ačiū, kad aš esu.“ O vėliau, birželį, lygiai tokia pat svarbi – Tėvo diena.“ 

Paaiškėjo, kas pakeis motinystės atostogų išeinančią LRT vedėją Eglę Daugėlaitę Dažnas vis kartoja, kad dar ne laikas tapti tėvais – karjera dažnu atveju tampa svarbesnė. Eglė į šį teiginį turi tik vieną atsakymą: tai – kiekvienos poros pasirinkimas. „Visada gali atrodyti, kad dar ne dabar, kad galbūt kiek vėliau.

Laikas bėga, mūsų tempas auga, o metai nėra sąjungininkai norint priartėjus prie keturiasdešimties susilaukti pirmagimių. O pripažinkim, kad Lietuvoje poros tikrai gana anksti susilaukia vaikų, palyginti su užsieniečiais.

Džiugu tai, kad dabar aplink labai daug pažįstamų porų laukia šeimos pagausėjimo. Gal toks gandrų metas...“ – šypsojosi Eglė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder