Šrilankietis D. D. Gamage’as surengė išskirtinį pirmąjį sūnaus gimtadienį: jis – didžiausia mano laimė

Šrilankietis D. D. Gamage’as surengė išskirtinį pirmąjį sūnaus gimtadienį: jis – didžiausia mano laimė

Jau dešimtmetį Lietuvoje gyvenančiam virtuvės šefui iš Šri Lankos Dilanui Dampellai Gamage'ui rugsėjis – ypatingas mėnuo. Būtent prieš metus jam gimė sūnus Neidas, tad sekmadienį jis sukvietė būrį draugų į Kaune esantį „Bernelių užeigos“ restoraną, kuriame paminėjo ypatingą šventę.

TV3 televizijos žiūrovams puikiai pažįstamas virtuvės šefas D. D. Gamage'as neslepia, jog Lietuva – jo mėgstama šalis. Iš Šri Lankos kilęs vyras čia atvyko dėl meilės ir šiandien turi ne tik perspektyvų darbą penkių žvaigždučių viešbučio restorane, sėkmingą televizijos laidų vedėjo patirtį, bet ir šeimą. Prieš metus jo ir lietuvaitės Renatos namus aplankė gandrai – pora susilaukė pirmagimio Neido.

„Negalvojau, jog tėvystė taip pakeis mano gyvenimą. Tie metai bėga išties greitai, atrodo, jog dar ką tik jis buvo visai mažiukas, o dabar – jau bėgioja ir bando tarti pirmuosius žodžius. Tik gimus vaikui galima suprasti, kas iš tikro yra meilė ir atsakomybė už kitą, nes tas mažas žmogutis yra visiškai priklausomas nuo tavęs. Sūnus man yra didžiausia laimė ir esu be galo dėkingas mylimajai Renatai už šią gyvenimo dovaną“, – jautriais žodžiais dalijasi Dilanas.

Šventėje netrūko artimų Dilano ir Renatos šeimos narių, draugų bei kolegų. Virtuvės šefas atvirauja, jog didelis atstumas ir COVID-19 pandemijos sukelta padėtis pasaulyje apribojo galimybę į šventę atvykti jo tėvams, tačiau didžiausi sveikinimai anūkui iš Šri Lankos keliavo nuotoliniu būdu.

„Žinoma, jog pasiilgau gimtojo krašto, Šri Lankoje nebuvau jau keletą metų, tačiau Lietuva yra mano namai ir be galo noriu, jog šią šalį aplankytų tėvai, giminės. Turėjome minčių į Šri Lanką vykti pavasarį, tačiau dėl karantino teko planus atidėti. Kad ir koks atstumas mus beskirtų, palaikome labai artimą ryšį, dažnai susiskambiname vaizdo skambučiais ir vilties netrukus susitikti gyvai neprarandame“, – pasakoja Dilanas.

Neatsitiktinai buvo pasirinkta ir šventės vieta – Kaune esantis lietuviškos virtuvės restoranas. Dilanas niekada neslėpė, jog be galo dievina šio krašto kulinariją, ypač vasaromis keliaudamas su TV projektu „Maisto kelias“ jis atrado ne vieną unikalų Lietuvos kampelį, ragavo ne vieną lietuvišką patiekalą ir net pats išbandė sviesto, duonos ar sausainių gamybą.

Dilano sūnaus gimtadienio proga virtuvės šefai lepino svečius gardžiomis vaišėmis, restorano konditeriai iškepė pasakišką šventinį tortą, o „Baltų pievų“ dekoratorė Vaida Juodė pasirūpino stilingu ir žaismingu erdvės dekoru.

„Nors gyvendamas toli nuo gimtinės stengiuosi nepamiršti savo šaknų, šrilankietiškos kultūros ar tradicijų, be galo myliu Lietuvą ir jos virtuvę. Todėl net simboliškai gimtadienio šventės vietai buvo pasirinktas lietuviškų patiekalų restoranas „Bernelių užeiga“. Noriu, jog mano sūnus augtų kaip visavertis šios šalies pilietis ir pažintų Lietuvos kultūrą. O būdamas virtuvės šefu, puikiai žinau, jog kultūrą geriausia pažinti per maistą“, – teigia Dilanas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder