V. Uspaskicho pamokėlė gerbėjams: ką reiškia „pedikai“, kuriais „rūpinasi“ A. Maldeikienė

V. Uspaskicho pamokėlė gerbėjams: ką reiškia „pedikai“, kuriais „rūpinasi“ A. Maldeikienė

Europarlamentaras Viktoras Uspakichas atsiprašė ne tik savo frakcijos narių Europos Parlamente, bet ir gerbėjų. Tiesa, jo pastarąjį atsiprašymą sunku būtų pavadinti „atsiprašymu“.

Kaip žinome, sekmadienį V. Uspaskichas feisbuke savo paskyroje rėžė: „Šiandien kai kuriose Europos valstybėse net pavojinga kalbėti, kad tu natūralios orientacijos atstovas. Aš nenoriu, kad mano pokalbius, laidas komentuotų pedikai visokie, todėl kad tai ne jiems laida šiaip.

Aš kalbu apie pedikus, iškrypėlius, tiems, kuriems likimas, gyvenimas taip davė, yra ne jų kaltė, kad yra kažkoks toks potraukis, kad jis jaučia vyrą rūbuose kaip moteris. Dauguma tokių žmonių nesireklamuoja, bet tie, kurie savo pimpalą įkiša po sijonu ir eina į gatvę, rėkia, yra pedikai, iškrypėliai ir tikrai neturi būti toleruojami tokie dalykai.“

Pasak BNS, Europos liberalų (frakcijos „Atnaujinkime Europą“) dėmesį į jų nario V. Uspaskicho kalbas socialiniuose tinkluose atkreipė ne kas kitas, o kolegė iš Lietuvos – Europos liaudies partijos frakcijos narė Aušra Maldeikienė. Į Europos Parlamento frakcijos vadovybę kreipėsi ir Lietuvos Seimo Laisvės frakcijos vadovė Ieva Pakarklytė.

Reakcijos ilgai neteko laukti. Frakcijos „Atnaujinkime Europą“ pirmininkas Dacianas Ciolosas V. Uspaskichui adresuotame laiške pareiškė, kad V. Uspaskicho paskelbto vaizdo įrašo turinys yra visiškai nepriimtinas, ir suteikė jam laiko atsiprašyti, nes kitaip pagrasino pašalinti iš frakcijos: „Suteiksiu jums galimybę paaiškinti savo elgesį, bet privalau pareikalauti, kad atsiimtumėte šias nepakenčiamas homofobines pastabas ir atsiprašytumėte tiek visuomenės, tiek savo kolegų „Atnaujinkime Europą“ grupėje už skausmą, kurį sukėlėte.“

Viktoras nepuolė ginčytis, tuo labiau kad tikriausiai pirmą kartą per tris kadencijas Europarlamente Briuselio burbulas sužinojo apie jo egzistavimą. Trečiadienį jis atsiuntė net dviejų puslapių „atsiprašymo“ laišką kolegoms, kuriame teigė: „Nuoširdžiai atsiprašau, kad mano žodžiai, nors galbūt pernelyg grubūs ar pavartoti nepakankamai atsargiai, bet ištraukti iš konteksto, sukėlė nesusipratimą, sielvartą ir ažiotažą.“

Atsiprašyti, o tiksliau pasiaiškinti V. Uspaskichas nutarė ir savo gerbėjams feisbuke, nes „Lietuviška iškrypėliška žiniasklaida nesugeba net sàžiningai pristatyti mano laiško EP frakcijai“ (kalba netaisyta – red. past.).

„Aš nekalbėjau apie homoseksualistus, aš kalbėjau apie pederastus. Reikia tai atskirti. Jeigu kokia homoseksualistė save priskyrė pederastams – aš ne prie ko“, – daugiau nei valandos trukmės transliacijos metu teigė V. Uspaskichas.

Toliau politikas „mokė“ žodžių reikšmės: „Pagal tarptautinį žodyną, tarp kitko – ir Lietuvos, teikiama žodžio „piderastas“ reikšmė yra vyras, užsiimantis pederastija. Minėtame žodyne nurodyta, kad žodžio „pederastija“ reikšmė yra vyro lytinis santykiavimas su nesubrendusiu jaunuoliu.

Šis žodis man asocijuojasi su iškrypimu, vaikų tvirkinimu. Jokios kitos reikšmės aš nežinau. Todėl jei aš pasakau, kad pederastai, iškrypėliai nelįskite į mano paskyrą, tai ką aš blogo pasakau – tai tarptautinis žodis, įtrauktas į Lietuvos žodyną. Homoseksualistai, gėjai lesbijietės supykote ant to žodžio – tai jūs patys pripažįstate, kad jūs atitinkami.“

Europarlamentaras taip pat teigė, kad kalba „ne apie tuos žmones, kuriems gamtos duota kita orientacija“. Pasak V. Uspaskicho, tokie žmonės „neafišuojasi, nelenda į gatvę“ ir jie turėtų būti nediskriminuojami, gerbiami ir ginami įstatymų.

„Esu nepakantus iškrypėliškam, pederastiškam, agresyviam mąstymui ir elgesiui. Ir tą kartosiu visada, nes aš kitos pakraipos“, – kalbėjo Darbo partijos lyderis ir apkaltino žurnalistus, kad jie nutylėjo, iškraipė informaciją.

Kliuvo ir kolegei Europarlamente A. Maldeikienei, kuri, pasak V. Uspaskicho, „rūpinasi pederastija“.

„Kad dezinformuoja tokios kaip maldeikienės, kurios rūpinasi pederastija, – aš nieko negaliu padaryti. Žiurkės. Štai gerbiamieji, tokia paprasta tiesa“, – sakė V. Uspaskichas ir taip pat paminėjo, kad gali pats palikti „Atnaujinkime Europą“ frakciją – nereikia jo išmesti.

Gruodžio mėnesį V. Uspaskichas sulaukė kritikos dėl klaidingų pareiškimų, neva mineralinis vanduo gali gydyti nuo koronavirusinės infekcijos. Tyrimą dėl šių pareiškimų atlieka Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Europos Parlamentas į tai niekaip nereagavo, nes šeimos įmonės „antikoroninį“ vandenį V. Uspaskichas stumdo ne Europarlamente. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder