Valentinas Masalskis: studentai neįtikėtinai jautrūs

Valentinas Masalskis: studentai neįtikėtinai jautrūs

Su kokiais iššūkiais šiandien susiduria dėstytojai, rengdami studentus? - klausimas Klaipėdos universiteto profesoriui, Klaipėdos jaunimo teatro režisieriui, kino ir teatro aktoriui Valentinui Masalskiui.

Žuvus jaunam Muzikos ir teatro akademijos studentui ir pasipylus kaltinimams, esą dėstytojai šioje įstaigoje žemina jaunuolius, šia tema pasisakė ir žinomi šalies aktoriai.

„Labai daug turi problemų šeimose, kur, pavyzdžiui, tėvai išsiskyrę ar tėvas geria, o mama emigravusi. Šiuolaikiniai studentai - neįtikėtinai jautrūs, greitai apsiverkiantys, pamirštantys. Jie gali mikliai ką nors atlikti, turi mažiau kompleksų, - LRT sakė V.Masalskis. - Matau, kaip studentai universitete susiranda poras, pradeda draugauti. Bet pasigendu, kad iš tos meilės, buvimo kartu jie ką nors kurtų. Jie susiporuoja dėl malonumų paieškų, bet kai paklausiu apie meilę, kalba apie prisiminimus iš vaikystės, darželio.“

- Iš kur kyla tas jautrumas?

- Daugiausia iš šeimos. Viename kurse dariau apklausą, ir ji parodė, kad iš 23 žmonių tik 4 norėjo grįžti namo pas tėvus, nes jų šeimose viskas yra gerai. Visi kiti labai anksti pajuto tvirtovių sugriuvimą dėl šeimos problemų. Jie labai jautriai išgyvena tėvų konfliktus. Dabartiniai studentai labai silpnai pasikaustę filosofijoje, psichologijoje. Daviau užduotis, kur reikėjo veidmainiškai apgauti kitą, tai jiems sunkiai sekėsi. Aktoriui be psichologijos žinių padaryti ką nors neįmanoma. Ši karta man yra graži, bet jautri ir labai nesaugi.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder