Anglijoje pagaliau paaiškinta, kodėl žuvis su bulvytėmis vyniojama į laikraštį

„Fish and chips“ yra vienas populiariausių greitojo maisto restoranų Didžiojoje Britanijoje. Ir daugelis žmonių mano, kad būtent laikraščio dėka jie įgauna didžiausią skonį. Tačiau daugelis susimąstė, kodėl būtent laikraštis yra svarbus atributas, kai klientams patiekiama žuvis ir bulvytės. Apie tai rašo dienraštis „The Daily Mail“.

Sankey's Seafood Restaurant and Pub Tunbridge Wells, Kente, pasidalijo informatyviu vaizdo įrašu apie laikraščių tradicijos ištakas - ir netikėtai tapo virusu TikTok tinkle dėl savo įdomių įžvalgų.

@sankeysrtw Extra! Extra! Read all about it! Ever wondered why fish and chips are traditionally wrapped in newspaper? Well, there’s a rather rich and fascinating history behind it, so before you tear into your next saveloy or battered haddock, learn a few fishy facts from our very own Matthew. #fishnchips #seafoodlove #pubfood #tunbridgewells ♬ original sound - sankeysrtw

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pranešime darbuotojas Matthew nagrinėjo „turtingą ir įdomią istoriją“, slypinčią už šios praktikos.

Jis papasakojo, kad pirminė priežastis buvo popieriaus trūkumas Antrojo pasaulinio karo metais, tačiau vėliau tai buvo uždrausta dėl susirūpinimo sveikata.

„Ar kada nors susimąstėte, kodėl žuvį su bulvytėmis vyniodavome į seną laikraštį? Pakalbėkime apie tai“, - aiškino Matthew ‚TikTok‘ vaizdo įraše.

„Viskas prasidėjo dar Antrojo pasaulinio karo metais, kai trūko popieriaus, todėl žuvimi ir bulvytėmis prekiaujančios parduotuvės išvežiojamą žuvį ir bulvytes įvyniodavo į naudotus laikraščius. 

Netrukus paaiškėjo, kad laikraščiams spausdinti naudojamas rašalas kėlė pavojų sveikatai, nes jame buvo tokių medžiagų kaip benzinas ir švinas. Ir, žinoma, tai sukėlė realų susirūpinimą dėl apsinuodijimo švinu per žuvį ir bulvytes. Galiausiai ES uždraudė pakuoti maistą į panaudotus laikraščius“, - atskleidė Matthew.

Jis paaiškino, kaip pastaraisiais metais pasikeitė praktika, ir pridūrė: „Dabar naudojame sertifikuotus, maistui saugius produktus.“

„Ironiška, bet dabar daugelis restoranų savo puslapiuose spausdina netikrus laikraščių straipsnius“, - juokavo Matthew, pažymėdamas, kad tai daroma siekiant išlaikyti tradiciją.

Žiūrovai suskubo komentaruose išreikšti susidomėjimą žuvies ir bulvyčių faktais, taip pat teigė, kad anksčiau ji buvo „skanesnė“.

Jie rašė: „Anksčiau tai būdavo riebalams atsparaus popieriaus gabalas, tada suvyniotas į laikraštį, kad būtų šiltas - maistas neliečia popieriaus. Nežinau kodėl, bet jie buvo skanesni: ir žuvis, ir bulvytės“.

„Nuo to laiko nesu valgęs skanios žuvies su bulvytėmis. Šiandien tešloje beveik nėra žuvies, o traškučiai bjaurūs“, - komentaruose skundėsi žmonės.

focus.ua

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder