Tyrimai: aštrūs prieskoniai gali padėti įveikti vėžį

JK sunerimta dėl prieskonių iš Indijos

„Pas mus neleidžiama naudoti etileno oksido, o žolelėms ir prieskoniams nustatyta didžiausia leistina likučių koncentracija“, – sakė FSA maisto politikos direktoriaus pavaduotojas Jamesas Cooperis.

FSA pareiškė, kad „ taiko papildomas kontrolės priemones dėl pesticidų likučių prieskoniuose iš Indijos“, įskaitant etileno oksidą, kuris, kaip žinoma, vartojant dideliais kiekiais sukelia vėžį ir nevaisingumą.

Tuo tarpu JAV, Naujoji Zelandija, Australija ir Indija taip pat pareiškė, kad atlieka savo tyrimus.

2022 m. Didžioji Britanija importavo prieskonių už 128 mln. JAV dolerių, o iš Indijos buvo importuota prieskonių už beveik 23 mln. JAV dolerių, rodo „Observatory of Economic Complexity“ duomenys.

Indijos reguliavimo institucijos taip pat atliko visų prieskonių produktų bandymus ir patikrino MDH ir „Everest“ produktų mėginius, nors kol kas jokie rezultatai nebuvo paskelbti.

Žinoma, kad prieskoniai kai kuriais atvejais maišomi su nevalgomais produktais, pavyzdžiui, aitriosios paprikos milteliai ir paprika gali būti maišomi su tokiais dalykais kaip plytų dulkės ir cheminiai dažai, kad sustiprintų jų raudoną spalvą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder