Kinijos rinkose pasirodė naujas delikatesas - džiovinta žiurkių mėsa

Kinijos Guangdongo provincijoje ir šalies pakrantės vietovėse pradėta prekiauti džiovinta žiurkių mėsa, praneša Creaders.net.

Prekyba naujuoju delikatesu prasidėjo 2024 m. pabaigoje. 

Socialiniuose tinkluose pradėjo plisti vaizdo įrašai, kuriuose reklamuojama žiurkių mėsa. Tiekėjai tvirtina, kad ji atrodo ir skoniu primena lašinius. 

Graužikus rekomenduojama virti garuose ir patiekti su ryžiais arba kepti su česnakais ir salierais.

Pardavėjų teigimu, dauguma žiurkių sugaunamos laukinėje gamtoje ir tik nedidelė dalis jų buvo specialiai išvesta vartoti.

Tačiau nors kai kurie vietiniai gyventojai skanauja žiurkių mėsą, kiti baiminasi naujos epidemijos, nes mėsa nėra dezinfekuota.

Šaltinis: mixnews.lv

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.