„Žuvies dienos idėją palaikė miesto vadovai, ir „Žvejų rūmams“ teko atsakomybė po šios šventės karūna sutelkti uostamiesčio bendruomenės kultūrines iniciatyvas ir skelbti vasaros sezono pradžią. Iš renginių programos, į kurią „suplaukė“ naujos idėjos ir jau tradiciniai renginiai, matyti, jog Klaipėda vasarą šiemet pradeda energingai“, – savivaldybės pranešime sakė „Žvejų rūmų“ vadovė Kristina Jakštė.
Planuojama, kad šeštadienio rytą šviežios žuvies į miestą atplukdys Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos žvejai.
Pasak šios asociacijos vadovo Mindaugo Rimeikio, žvejų noras, kad miestas prie jūros ir jo šventė kvepėtų žuvimi – šviežia, kepta ar rūkyta ir kad tai, ko Baltijoje prigaudo žvejai, būtų klaipėdiškių meniu dalis.
Žvejų laimikiu bus prekiaujama Dangės krantinėje priešais laivą „Sūduvis“ nuo 9 iki 11 valandos.
Žvejų garbei pavadintoje gatvėje šeštadienį bus verdama žuvienė, čia bus galima pabandyti patiems išsikepti žuvies kepsnelių ant žarijų.
Anot organizatorių, šventės „vinis“ – ilgiausio žuvies kepsnio kepimo ant iešmo procesas – prasidės vidurdienį.
Šiam iššūkiui ryžosi neseniai susikūrusi Klaipėdos restoranų ir viešbučių asociacija.
Žvejų gatvėje bus išrikiuota ilga kepsninių eilė, ant specialiai šiam reikalui pagaminto iešmo bus suverta priekrantės žvejų dovanota žuvis – perpelės ir žiobriai. Kepimui ant žarijų iš anksto bus paruošta apie 120 kilogramų žuvies.
Be to, Teatro aikštėje šeštadienį iki vėlumos veiks šokantis bei muzikuojantis fontanas-akvariumas.
Šeštadienio renginių programą uostamiestyje praturtins Gatvės muzikos, Tarptautinės muziejų dienos iniciatyvos.
Vakare Kuršių mariose suplanuoti šokantys laivai, naktinis iliuminuotų laivų paradas bei fejerverkas.
Rašyti komentarą