Žuvienės čempionate Lietuva liko be nugalėtojo žiedo

(2)

Praėjusį savaitgalį Rusnėje jau 17 kartą praūžė Tarptautinis žuvienės čempionatas, pritraukęs tūkstantines minias iš Lietuvos bei užsienio. Šių metų žuvienės virimo čempiono žiedą pelnė Indijos komanda „Indijos skonis“. Šefė - Indijos ambasados darbuotoja Methiu Maiti.

Iš galimų 84 komisijos balų, ši moteris gavo 40 balų.

Anot renginio organizatoriaus Marijaus Budraičio, Indijos šefės sriuba buvo aštroka, dominavo karis.

Šeštadienį įvykusiame renginyje iš viso dalyvavo 71 komanda - rekordinis skaičius per visą čempionato istoriją. Žuvienės kiekis taip pat įspūdingas - 4,5 tūkst. litrų, kai kurios komandos ją virė ir pakartotinai.

Renginio įspūdžiai

Jurbarko rajono Viešvilės seniūnijos komanda „Vakarų ekspresui“ teigė, kad dalyvavo 16 kartą, didžiausias lūkestis - nugalėti.

„Kas kartą žuvienės receptą tobuliname, išvirėme 70 litrų. Žuvienė skaniausia, kai ją ragauji išalkęs“, - dienraščiui nurodė komandos virėjas Valentinas.

O komandos „Giminės žuvienė“ šefė Laima atskleidė, kad planavo virti 100 litrų, o dalyvavo 11 kartą.

„Gerai žuvienei reikia geros nuotaikos, mūsų komandoje yra 15 žmonių. Svarbiausia puikiai praleisti laiką“, - šypsojosi ji.

Šilutės socialdemokratų komanda tikino, kad svarbiausias šventės tikslas yra „pamaitinti žmones, kad žuvienės neliktų nė lašo“. Taip pat komanda nurodė, kad skaniai žuvienei reikalingas gardus sultinys, kokybiška ir šviežia žuvis bei daržovės.

„Šiemet verdam iš karšio, sterko ir karpio“, - „Vakarų ekspresui“ sakė komandos atstovas Rokas.

Šiaulių komanda „Iki dugno“ dalyvavo trečią kartą, kol kas laimėti nepavyko, anot šefo Viliaus, „visada yra pirmas kartas“. Dalyvio teigimu, jų komandos receptas keičiamais tik keliais ingredientais, druska į žuvienę nededama.

„Memellands Koche“ komanda iš Vokietijos atskleidė, kad jų žuvienė panaši į „salianką“ (šiupininę). Svečias iš užsienio Jansas dienraščiui sakė, kad praeitais metais virė škotišką žuvienę, šiemet ji reprezentuoja Baltijos šalis. Receptą komanda pastebėjo vokiečių televizijoje.

Tūkstančiai porcijų

Renginio organizatoriaus teigimu, sunkiausia šiemet buvo suvaldyti komandas bei žmonių srautus. Taip pat buvo baimintasi naktį kilusio lietaus.

Anot M. Budraičio, šiemet buvo nupirkta 15 tūkstančių sriubos porcijų, o litras žuvienės teko dviem žmonėms.

„Norint nustatyti apytikrį dalyvių skaičių, žuvienės kiekį reikėtų padauginti iš dviejų - tai sudaro apie 9 tūkstančius paragavusiųjų. Dar buvo ir tokių, kurie ir nepaskanavo“, - „Vakarų ekspresui“ sakė M. Budraitis.

„Pagal duomenis, renginio vietoje tiek žmonių niekada nėra buvę. Tai yra kosmosas“, - pridūrė M. Budraitis.

Pasak M. Budraičio, šiemet 21 komanda „katilo virėjo pareigas patikėjo moteriai“, praėjusiais metais jų buvo tik devynios. Renginio organizatorius pabrėžė, kad „antrą kartą čempiono žiedas paliko Lietuvą, praeitų metų nugalėtojai buvo lenkai“.

Kategorijoje „Žuvies sriuba“ pirmą vietą pelnė Šilutės savivaldybės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, antrą vietą - Panevėžio rajono komanda „Lino ir stumbro brolija“, trečią - Šilutės Rotary klubas.

„Tradicinės žuvienės“ kategorijoje nugalėtojais tapo „Giminės žuvienė“ iš Pagėgių krašto, antrą vietą pelnė „Kuršmarių piratai“ iš Šilutės rajono, trečioje vietoje liko Šilutės komanda „Pamario žemaičiai“.

Šiemet buvo 11 debiutantų, kurie čempionate žuvienę virė pirmą kartą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder