Ji nuolat savo klientams primena auksinę taisyklę: „Labai svarbus šaldytuvo turinys ir tai, kokį maistą dedate į burną.“
R. Vilkienė nuolat pabrėžia, kad sveikai maitintis, sportuoti ir savo kūnu reikia rūpintis ne tik tuomet, kai artėja vasara ir gali pademonstruoti savo kūno linijas, o ištisus metus.
„Prisiverskite sportuoti ir keisti savo gyvenimo įpročius, o jau po kurio laiko pajusite išties įspūdingą poveikį ir rezultatus. Fizinis aktyvumas skatina pasitikėjimą savimi, didina orumą ir savivertę“, - pranašumus vardijo R. Vilkienė.
10 Rasos Vilkienės sveikos mitybos taisyklių:
1. Gerti pakankamai skysčių, ypač vandens. Vanduo pašalina iš organizmo nuodingas medžiagas bei medžiagų apykaitos šalutinius produktus ir yra pagrindinis energijos šaltinis organizmo funkcijų atlikimui.
2. Kasdieninė mityba privalo būti užtikrinta reikiamu paros kiekiu maistinių medžiagų: angliavandeniais, riebalais, baltymais. Žinoma, kiekvienas iš šių kiekių - skirtingas. Taip pat nereikėtų viršyti savo kalorijų paros normos.
3. Dažniau rinkitės augalinį nei gyvulinės kilmės maistą.
4. Prie kiekvieno pagrindinio patiekalo valgykite įvairių šviežių daržovių.
5. Rinkitės sveikus gerųjų riebalų šaltinius: nerafinuotą, šalto spaudimo alyvuogių, linų sėmenų ar kokosų aliejų. Valgykite avokadus, riešutus, riebią jūrinę žuvį bei jūros gėrybes.
6. Vartokite pakankamai baltyminio maisto - taip užtikrinsite sotumo jausmą.
7. Išbraukite iš savo raciono saldintus, liesus, įvairiais priedais gardintus pieno produktus - sūrelius, liesus jogurtus su skoniais ir pan. Rinkitės riebų, autentišką graikišką jogurtą, pasukas, kefyrą. Margariną keiskite sviestu.
8. Venkite baltųjų rafinuotų miltų, pridėtinio cukraus, saldžiųjų gaiviųjų gėrimų, saldumynų, pieniško šokolado, alkoholio, pusfabrikačių, greitai paruošiamo, gruzdinto maisto. Parduotuvėje rinkitės šviežią, spalvingą, „be etikečių“ maistą.
9. Kartą per dieną rinkitės pilno grūdo produktus bei neapdorotas kruopas: rupią juodą duoną, pilno grūdo makaronus, žaliuosius neskrudintus grikius, avižas, ruduosius / juoduosius ryžius - visi gerieji angliavandeniai suteikia energijos, palaiko normalią žarnyno veiklą, yra gausūs mums taip reikalingų skaidulų.
10. Stenkitės valgyti reguliariai, sąmoningai ir planuotai. Užkandį rinkitės tik tikrai pajutę alkį, o ne dėl to, kad „nėra, ką veikti“. Tai gali būti vaisiai, uogos, riešutai ar jų sviestas, stiklinė kefyro ar pasukų, pjaustytos daržovės.
Rašyti komentarą