Dovilė Filmanavičiūtė

Dovilė Filmanavičiūtė: „Per Velykas norisi artimuosius palepinti gurmaniškais produktais“

Rinkodaros specialistė, dainininkė, visuomenininkė Dovilė Filmanavičiūtė per Velykas lankys tėvelius Pasvalyje ir anytą Panevėžyje, tad, norėdama pradžiuginti artimuosius, ji jau pradėjo ieškoti nekasdieniškų produktų. Prieš didesnes ar mažesnes šventes ją dažniausiai gelbsti „Gourmet Panorama“ erdvė – jaukių parduotuvėlių lentynos visada pilnos delikatesų: nuo jūros gėrybių, išskirtinės mėsos bei žuvies – iki burnoje tirpstančių užkandžių bei desertų.

Ant Velykų stalo – tiek tradiciniai, tiek egzotiški patiekalai

Nors daugelio vaikystės prisiminimuose – itin tradicinis Velykų stalas, tačiau dabartinė karta jau nemano, kad ant jo, be margučių, būtinai turi puikuotis vien tik balta mišrainė, virtas liežuvis su krienais ar šaltiena. Visuomenininkė Dovilė Filmanavičiūtė sako, kad per Velykas, ypač važiuojant pas artimuosius iš sostinės, norisi jiems atvežti ką nors nekasdieniško, gal net neragauto šventiniam stalui.

Jau keletą metų pasiplanuojame velykinį meniu iš anksto, kad maisto netektų švaistyti, o skoniai džiugintų visus. Jau prieš savaitę iki Velykų pradėjau apsipirkinėti, kad neskubėčiau ir išties siekčiau to tvarumo, kurį vis pati sau primenu kaskart, kai įsisuku į skanėstų lentynas. Dažniausiai sugalvojame vieną pagrindinį patiekalą, įprastai tai būna keptas paukštis ar žuvis, o jį lydi keletas užkandžių bei desertas. Visada norisi artimuosius palepinti gurmaniškais produktais, kurių jie galbūt net nėra ragavę. Kai jau pradedu galvoti apie išskirtinius sūrius, gerą žuvį, delikatesus iš Italijos, kokį burnoje tirpstantį desertą, žinau, kur visa tai rasiu: man „Gourmet Panorama“ erdvė prieš šventes yra tikras išsigelbėjimas“, – prisipažįsta žinoma moteris.

Gaminti kartu su šeima – malonumas

Nors Dovilei patį skaniausią „Tiramisu“ gamina jos mama, bet dar vieną desertą, apie kurį pagalvojus, net seilė nutįsta, kūrybininkė rado „Assorti“ parduotuvėlėje – tai „Sūrio džiazo“ panakota, kurią ji dar pagardina uogomis.

„Mano „must have“ Velykų vaišių sąraše yra ir „Ali“ desertai,  o „Itališko skonio gurmanuose“ įsigyju pusiau saulėje džiovintų pomidoriukų, artišokų, gero alyvuogių aliejus, avies sūrio su trumais ir duonelės iš Sardinijos, vadinamos „pergamena“. Tuomet seka „Šiaurės jūros“ gėrybės, „Steak supply“ jaučio uodegos ar kulninės troškiniui“, delikatesus, kuriems sunku atsispirti, vardija D. Filmanavičiūtė ir priduria, kad yra ir daugiau mėgstamų produktų, kurie metams bėgant nesikeičia: austrės, ikrai, langustinai, geri itališki užkandžiai ar ėrienos šonkauliukai.

Moteris įsitikinusi, kad svarbiausios metų šventės mums yra gera proga pasidžiaugti naujovėmis. „Mano vyras net turi tradicinį klausimą: „Tai ką šįkart tokio įdomesnio pasigaminam?“ Tada jau man tenka įjungti kūrybiškumą. Mūsų šeimai labai patinka gaminti: tai dalis šventės ir jos ritualų. Dabar jau ir ūgtelėję mano bei brolio sūnūs rodo iniciatyvą prisidėti – įtariu, kad berniukai ir vėl keps keksiukus. Šventinę dieną ridensime kiaušinius, vaikai gaus Velykų bobutės dovanų, būsime gamtoje, apžiūrėsime senelio bites ir močiutės augalus. Esame  laimingi, kad po saugiu dangumi galime mėgautis ramiu ir meilės kupinu laiku šeimose. To visiems ir linkiu – būti dėkingiems už prabangą, kurią turime“, – primena D. Filmanavičiūtė.

Šventėms pirkėjai ieško nekasdieniškų produktų

Prekybininkai pastebi, kad nors šventinius patiekalus daugelis ruošia pagal savo firminius arba iš mamų ir močiučių perimtus receptus, tačiau taupydami laiką žmonės specializuotose gurmaniškose parduotuvėlėse vis dažniau dairosi prabangesnių produktų ir jau paruoštų įmantresnių vaišių, kurias iškart galima dėti tiesiai ant stalo.

Prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ vadovė Birutė Kalanovaitė, primindama, kad pirmąją Velykų dieną „Panorama“ nedirbs, o antrąją dirbs kaip įprastai, sako, kad planuodami būsimas šventinio stalo vaišes ir norėdami pradžiuginti artimuosius, pirkėjai atkreipia dėmesį į išskirtinius bei gurmaniškus produktus.

„Gurmaniškas maistas ant švenčių stalo jau nebėra naujovė – kokybiškus, aukštos klasės produktus pirkėjai įsigyja tiek dovanoms, tiek Velykų stalui. Vis dažniau ieškoma ir įdomesnių, dar nebandytų skonių, o dalį tradicinių patiekalų ant švenčių stalo keičia nauji receptai. Mūsų prekybos centro „Gourmet Panorama“ erdvėje ir šalia jos įsikūrusioje maisto alėjoje siūlome platų, skirtingų parduotuvių ir krautuvėlių pasirinkimą. Jose pirkėjai gali susirinkti jiems geriausią skonį atspindintį ir per šventes džiuginantį prekių krepšelį“, – primena B. Kalanovaitė.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder