„Baltymų šaltinis": ES gyventojai valgys duoną, sūrį ir pyragus, pagamintus iš kirmėlių lervų

(1)

Nuo vasario 10 d. Europos prekybos centruose pasirodys produktai, kurių sudėtyje yra geltonųjų miltinių sliekų lervų. Tai daroma dėl didėjančios maisto paklausos ir kartu mažėjančio pasėlių derliaus.

„Maisto revoliucija“ Europoje tęsiasi: neseniai patvirtinus miltus, pagamintus iš skėrių ir vikšrų, Briuselis nuo vasario 10 d. atvers prekybos centrų duris produktams, kurių sudėtyje yra sumaltų geltonųjų miltinių kirmėlių lervų, rašo „EUnews".

ES reglamento 2017/2470 pakeitimu leidžiama į maisto produktus dėti ultravioletiniais spinduliais apdorotų sveikų lervų miltelių. 

Juos galima naudoti duonoje ir bandelėse, pyraguose, makaronuose, perdirbtų bulvių gaminiuose, sūriuose ir pieno produktuose, vaisių ir daržovių kompotuose.

Šiuo metu tik Prancūzijos įmonei „Nutri'Earth“ penkerius metus leidžiama prekiauti maisto produktais, pagamintais iš lervų miltelių.

Tiesą sakant, pati Europos Komisija paspartino valgomųjų vabzdžių, kaip alternatyvių baltymų šaltinių, įtraukimą į maisto kultūrą. 

Taip yra dėl didėjančios maisto paklausos mažėjant žemės ūkio ir maisto produktų derliui.

Euro pareigūnai turi išnagrinėti daugiau kaip dešimt paraiškų, kad įvertintų maisto produktus, pagamintus iš valgomųjų vabzdžių. 

Tarp jų yra miltai iš juodojo liūto lervų, bičių kilimėliai, naminių vikšrų milteliai ir baltymų turtingi miltai iš miltinių sliekų lervų. 

Šių produktų patvirtinimo terminas dar nežinomas.

Šaltinis: focus.ua

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder