Pistacijų pesto makaronai

Pagaminti paprastą pesto nuo nulio yra greita ir paprasta, o makaronų patiekalai - patys nuostabiausi. Mėgautikitės! 

Ingredientai

80 g laukinės rukolos

½ skiltelės česnako

50 g lukštentų nesūdytų pistacijų

alyvuogių aliejus

25 g parmezano sūrio ir papildomai patiekimui

1 citrinos

320 g smidrų

300 g džiovintų lingvini makaronų

Metodas

Surinkite 70 g laukinės rukolos į grūstuvą, tada sutrinkite iki pastos su žiupsneliu jūros druskos.

Nulupkite ir sutrinkite ½ skiltelės česnako, tada sutrinkite 50 g nelukštentų pistacijų, kol suminkštės. Sumaišykite 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, smulkiai sutarkuokite 25 g parmezano, tada išspauskite 1 citrinos sultis. Pagardinkite iki tobulumo druska ir juodaisiais pipirais, tada paragaukite ir pakoreguokite pesto pagal savo skonį.

300 g lingvini makaronų išvirkite puode su verdančiu vandeniu pagal pakuotės instrukcijas, tada nusausinkite, palikdami puodelį krakmolingo virimo vandens.

Tuo tarpu nuo 320 g šparagų nuplėškite sumedėjusius galus.

Supilkite makaronus su pesto, tada greituoju skustuvu nulupkite šparagus į keptuvę ir, jei reikia, atlaisvinkite šlakeliu virimo vandens.

Apšlakstykite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir užbaikite likusiais 10 g rukolos ir smulkia parmezano tarka. Skanu patiekiama su traškiomis salotomis.

Parengta pagal: www.jamieoliver.com

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder