Ingredientai
80 g laukinės rukolos
½ skiltelės česnako
50 g lukštentų nesūdytų pistacijų
alyvuogių aliejus
25 g parmezano sūrio ir papildomai patiekimui
1 citrinos
320 g smidrų
300 g džiovintų lingvini makaronų
Metodas
Surinkite 70 g laukinės rukolos į grūstuvą, tada sutrinkite iki pastos su žiupsneliu jūros druskos.
Nulupkite ir sutrinkite ½ skiltelės česnako, tada sutrinkite 50 g nelukštentų pistacijų, kol suminkštės. Sumaišykite 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, smulkiai sutarkuokite 25 g parmezano, tada išspauskite 1 citrinos sultis. Pagardinkite iki tobulumo druska ir juodaisiais pipirais, tada paragaukite ir pakoreguokite pesto pagal savo skonį.
300 g lingvini makaronų išvirkite puode su verdančiu vandeniu pagal pakuotės instrukcijas, tada nusausinkite, palikdami puodelį krakmolingo virimo vandens.
Tuo tarpu nuo 320 g šparagų nuplėškite sumedėjusius galus.
Supilkite makaronus su pesto, tada greituoju skustuvu nulupkite šparagus į keptuvę ir, jei reikia, atlaisvinkite šlakeliu virimo vandens.
Apšlakstykite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir užbaikite likusiais 10 g rukolos ir smulkia parmezano tarka. Skanu patiekiama su traškiomis salotomis.
Parengta pagal: www.jamieoliver.com
Rašyti komentarą