„Smiltynės perkėla“ kuria šventinę nuotaiką

Vienintelė Lietuvoje galimybė plaukti keltu per Kuršių marias jau savaime yra kupina romantikos bei gerų emocijų. Per svarbiausias metų šventes „Smiltynės perkėla“ savo keleivius pasitinka įvairiaspalvėmis šviesomis papuoštu keltu ir šventine muzika. Senosios perkėlos terminale duris atvėrė naujas restoranas „10 tiltų krantas“.

„Kuršių neriją su didžiąja Lietuva jungiančią keltų liniją žino ne tik klaipėdiečiai, bet ir visa Lietuva. Vasarą daugeliui kelionė keltu asocijuojasi su atostogomis ir maudynėmis jūroje, o žiemą į Smiltynę traukia romantikai, nes šiuo metų laiku gamta kiekvieną dieną atsiskleidžia vis kitomis spalvomis“, - sako AB „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Mindaugas Čiakas.

Anot jo, bendrovė taip pat prisideda prie šventinės nuotaikos kūrimo ir kasmet savo keltus papuošia šventinių lempučių girliandomis, o ant denio skamba Kalėdų laikotarpio muzika.

„Tarp nuolatinių mūsų keltų keleivių yra Jūrų muziejaus ir kitų Neringoje įsikūrusių įmonių darbuotojai.

Jiems ši kelionė yra kasdienė rutina, tačiau šiomis dienomis matome jų veiduose šypseną ir gerą nuotaiką per tas penkias minutes, kol trunka kelionė nuo vieno kranto iki kito“, - pastebėjimais dalijasi M. Čiakas.

Svarbiausia - saugumas

Šiemet jau buvo dienų, kai smarkūs vakarų vėjai taip įsiūbuodavo marių bangas, kad keltai švartuodamiesi prie krantinių ant bangos keteros pakildavo porą metrų į viršų.

„Šventės yra labai gražu, bet mūsų darbe svarbiausia yra saugumas, todėl jam skiriama daugiausia dėmesio. Klimato kaita Baltijos pajūrio orus daro vis labiau nenuspėjamus.

Todėl dažnėja dienų, kai Senojoje perkėloje negalime vykdyti reisų. Keleivius nukreipiame į Naująją perkėlą. Tai sudaro nepatogumų, tačiau svarbiausia yra keleivių saugumas.

Tokiais atvejais, kai reisų vykdyti negalime, keleivius įspėjame iš anksto interneto svetainėje, kitais pranešimai“, - akcentuoja „Smiltynės perkėlos“ vadovas.

Anot M. Čiako, papildomo kolorito žiemos sezono metu kelionėms keltu prideda stintų žvejybos sezonas. Tada prie keltų rikiuojasi žvejų eilės, o denyje pasklinda šviežius agurkus primenantis kvapas. Tiesa, šiemet stintų būriai dar nepasiekė Klaipėdos pakrančių.

„Mūsų keltuose laukiami visi ir kasdien mūsų darbuotojai dirba, kad keleiviai ne tik tikslą pasiektų laiku ir pagal grafiką, bet kad ir pats procesas būtų malonus ir įsimenantis“, - kviečia plaukti keltais M. Čiakas.

Jis primena, kad jau yra naujai sutvarkytas dviračių takas į Juodkrantę, ir kai tik leis orai, jį reikia būtinai išbandyti.

Atnaujintas restoranas

Nuo praėjusios savaitės Šiauriniame rage, Senojoje perkėloje, verta apsilankyti ne tik dėl kelionės keltu, tačiau ir dėl vėl sugrįžusios galimybės romatiškoje uosto aplinkoje skaniai pavalgyti ar atsigerti kavos. Duris atvėrė restoranas „10 tiltų krantas“.

Jis neabejotinai taps pamėgtu klaipėdiečių ir miesto svečių traukos tašku.

„Džiaugiamės, kad ši erdvė ir vėl sugrįžta, tačiau su visiškai nauju, „10 tiltų“ prekės ženklui būdingu veidu.

Modernus, jūra alsuojantis interjero stilius, naujas ir praplėstas meniu ir vis dar toks pat užburiantis vaizdas pro panoraminius langus bei nepasikeitusi meilė mūsų svečiams.

Tikime, kad ši vieta ir vėl pritrauks tuos, kurie savo šventes ir ypatingas progas nori paversti nepamirštamomis.

Tai išties įspūdingą istoriją turinti vieta, kuri gali didžiuotis vieninteliu tokiu vaizdu visame Klaipėdos mieste“, - pasakojo restorano bendraįkūrėja Aušra Pacevičiūtė.

Anot jos, restoranui būdingas tendencingas ir tvarus interjeras, sukurtas siekiant sinergijos su Klaipėdos miestu ir jūra. Įspūdį palieka klaipėdiečių „Oaky Oak“ ąžuolo komoda, dekoruota menininkės pieštu Danės krantinės eskizu, rankų darbo antram gyvenimui prikeltos kėdės, stilingi šviestuvai, medžio ir spalvų harmonija, mūsų ilgamečių draugų iš Klaipėdos - „Old Fisher“ - odos akcentai. Interjeras drąsina ne tik ragauti, grožėtis vaizdu, bet ir įkvepia prisiminti, jog Klaipėda yra nuostabus miestas kurti ir gyventi.

„Išskirtinį dėmesį skyrėme ir mūsų meniu - įtraukėme daugiau žuvies patiekalų. Mes glaudžiai bendradarbiaujame su Baltijos jūros regione žvejojančiais žvejais, kad visada turėtume šviežios žuvies.

Maistą visuomet ruošiame iš kokybiškų, šviežių sezoninių produktų, o meniu atnaujinsime pagal Lietuvos regionui būdingą klimatą. Ypatingą dėmesį skyrėme pusryčių pasirinkimui, suteikdami galimybę jais mėgautis iki 15 valandos“, - apsilankyti kviečia Aušra.

Jūra dvelkiantis interjeras, stebinantys skoniai, į krantą dūžtančios bangos ir keltus pasitinkantys kirai - kas gali būti romantiškiau?

„Smiltynės perkėla“ ir restoranas „10 tiltų krantas“ laukia visų kasdien.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder