Daugelis gamindami daro klaidas: 14 produktų, kurių negalima ruošti greitpuodyje
Greitpuodžiai dažniausiai perkami siekiant supilti ingredientus į dubenį, pasirinkti programą ir nebegrįžti į virtuvę iki pat maisto paruošimo pabaigos. Šis prietaisas puikiai tinka sriuboms, troškiniams ir kitiems troškintiems patiekalams.
Tačiau, kaip paaiškėjo, ne viską galima jame gaminti. Kai kurie ingredientai taps „guminiais“, perdžiūvusiais ar visai sušoks į košę. Remiantis užsienio šaltiniais, pateikiame 14 produktų, kurių nereikėtų gaminti naudojant šį virtuvės prietaisą, sąrašą.
Kokių 14 produktų negalima gaminti greitpuodyje
1. Džiovintos pupelės tiesiai iš pakuotės
Džiovintose pupelėse, ypač raudonose, yra natūralaus toksino, vadinamo lektinu. Jis gali sukelti rimtų virškinimo problemų. Žema lėtpuodžio temperatūra negali visiškai sunaikinti šio toksino. Jei labai norisi virti pupeles, teks jas per naktį išmirkyti, o paskui ne mažiau 10 minučių virti ant viryklės.
2. Šaldyta mėsa
Kai trūksta laiko arba pamiršote iš anksto išimti mėsą iš šaldiklio, gali kilti pagunda įdėti ją tiesiai į dubenį su kitais ingredientais. Tačiau dėl to mėsa per ilgai išbūna „pavojingoje temperatūros zonoje“ – 40–60 laipsnių. Tai ideali aplinka daugintis bakterijoms, sukeliančioms apsinuodijimą maistu. Mėsą visada iš anksto atšildykite šaldytuve.
3. Liesos mėsos dalys
Vištienos krūtinėlė ar kitos liesos mėsos dalys gali atrodyti kaip sveikesnis pasirinkimas. Tačiau jos išeis sausos, kietos ir „guminės“. Be riebalų ir jungiamojo audinio, suteikiančio sultingumo, tokia mėsa bus neskani. Geriau rinktis vištienos šlauneles, kiaulienos ar jautienos mentę, kurios taip paruoštos taps švelnios ir aromatingos.
4. Mėsa ar paukštiena su oda
Jei mėgstate gaminti mėsą su traškia ir apskrudusia plutele, nedėkite tokių gabalėlių į daugiafunkcinį virtuvės prietaisas. Drėgna aplinka su dideliu garų kiekiu neleis odelei paruduoti ir įgyti malonaus traškumo. Vietoj to, ji bus blyški ir neskani. Jei naudosite šį virtuvės prietaisą, odą geriau nulupti iš anksto.
5. Moliuskai ir žuvis
Švelnios jūros gėrybės paruošiamos per kelias minutes, o ne per valandas. Krevetės taps kietos, o žuvis subyrės į perdžiūvusius gabalėlius. Gaminant patiekalą su jūros gėrybėmis lėtpuodyje, negalima tiesiog įdėti šių produktų ir išeiti. Reikia pasirinkti laiką ir įdėti juos į dubenį paskutinėmis gaminimo minutėmis.
6. Brangi mėsa
Kai kurie gali bandyti gaminti kepsnį (steiką) su šiuo prietaisu, tačiau tai bus tik nusivylimas. Šis patiekalas vertinamas dėl skanios plutelės ir tobulo iškepimo sultingumo. Drėgna greitpuodžio aplinka tokio rezultato neduos. Palikite kepsnius grotelėms, keptuvei ar orkaitei, o šiam prietaisui rinkitės mėsą troškinimui.
7. Ryžiai
Šis produktas pavirs į lipnią, klampią masę, labiau primenančią klijus tapetams nei maistą. Ilgai verdant ryžiai išskirs per daug krakmolo. Galite pabandyti pasiimti laukinius ryžius arba greitai paruošiamus ir juos įdėti paskutinėmis 30 minučių programos.
8. Makaronai
Makaronų laukia tas pats likimas, kaip ir ryžių. Jų nereikėtų virti greitpuodyje. Geriau išvirti atskirai, o paskui prieš pat patiekimą įdėti į padažą.
9. Šoninė
Šis produktas į patiekalus dedamas dėl rūkyto skonio ir viliojančio traškumo, kurį įgauna termiškai apdorojant. Tačiau minėtame virtuvės prietaise jis tampa pilkas, suglebęs ir įgauna muskuso poskonį. Norėdami gauti laukiamą rezultatą, atskirai apkepkite šoninę ir prieš patiekdami įdėkite ją į patiekalą.
10. Švelnios daržovės
Daugelį gali nustebinti tai, kodėl greitpuodyje negalima virti daržovių. Pasirodo, jei į dubenį įdėsite špinatus, šparagus ar kitus panašius produktus, jie praras visas savo skonines savybes ir net spalvą. Šias daržoves geriau virti atskirai arba įdėti per paskutines 20 minučių, bet jokiu būdu ne iš karto.
11. Žalumynai
Bazilikas, petražolės ir kalendra gali įgauti kartoką, vaistinį poskonį ilgai apdorojant. Pabarstykite jais patiekalą po gaminimo arba pačioje pabaigoje.
12. Produktai džiūvėsėliuose
Daugelis mėgsta vištieną, sūrį ar žuvį traškiuose džiūvėsėliuose. Greitpuodyje tokio maisto gaminti nereikėtų. Džiūvėsėliai iš karto sušlaps, ir galiausiai gausite patiekalą su šlapiais duonos trupiniais.
13. Alkoholis
Tokie gėrimai dedami, kad suteiktų produktui unikalų aromatą ir pagerintų jo tekstūrą. Tačiau visa metodo esmė yra ta, kad alkoholis gaminant ant viryklės išgaruoja. Lėtpuodyje to neįvyks, ir maistas turės aštrų alkoholio poskonį.
14. Kepiniai
Nors dabar yra daug tortų ir pyragų receptų šiai technikai, didžioji dalis kepinių blogai toleruoja sąlygas, kurios sukuriamos dubenyje. Viršus bus tankus ir permirkęs dėl garų, be įprastos plutelės, kaip orkaitėje.
Šaltinis: unian.net

Rašyti komentarą