Naujojoje Klaipėdos galerijoje - Arvydo Kašausko tapybos parodos atidarymas

2021 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Naujojoje Klaipėdos galerijoje, mados ir verslo centre „Herkaus galerija“, Herkaus Manto g. 22, vyks ARVYDO KAŠAUSKO tapybos parodos atidarymas

Vienas žymiausių viduriniosios kartos dailininkų Arvydas Kašauskas Naujojoje Klaipėdos galerijoje pristato personalinę tapybos darbų parodą.

 

A. Kašausko meistriškumu parodoje apsilankęs žiūrovas tikrai nesuabejos. Atpažįstami motyvai, absoliuti spalvinė klausa, struktūriškos kompozicijos, subtilios faktūros ir paveiksluose atsiverianti gelmė pajautai, su spalvinių santykių, faktūrų, piešinio, potėpių pagalba sukurti paveikslai – tai išliekamąją vertę turinčios tapybos požymiai, būdingi A. Kašausko kūrybai.

„Labiausiai mane domina gera tapyba: kompozicija, koloritas, faktūros. Visi šie elementai turi būti aukšto meistriškumo lygio, nes jie, mano nuomone, ir sudaro tapybos pagrindą. Tapybai būtini elementai iš dalies gali būti įgimti, iš dalies – išlavinami, įgyjami su patirtimi. Kuo tvirtesnį akademinį pamatą savo profesijos srityje turi menininkas, tuo daugiau atsiveria pasirinkimo galimybių, kaip save realizuoti, išreikšti kūryboje“, – sako menininkas.

A. Kašauskas gimė 1959 m. Vilniuje. 1977–1982 m. studijavo Vilniaus dailės institute (dab. Vilniaus dailės akademija) freskos ir mozaikos specialybę. Nuo 1999 m. – Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Beveik kasmet autorius surengia ar dalyvauja ne mažiau kaip dvidešimtyje autorinių ir grupinių parodų Lietuvoje, Lenkijoje, Latvijoje, Italijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir kt.

Paroda veiks iki 2022 m. sausio 5 d.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder