Dreverna - Mažoji kultūros sostinė

(1)

Su regiono kultūriniu savitumu kitąmet ne tik Klaipėdos rajono gyventojus, bet ir svečius iš visos Lietuvos kvies susipažinti Dreverna. Kultūros ministerija miestelį prie marių paskelbė viena iš 2025 m. Lietuvos mažųjų kultūros sostinių.

Dreverna, kaip viena iš Mažųjų kultūros sostinių atrankos laimėtojų ir toliau didelį dėmesį skirs veikloms, kurios stiprins vietos kultūrinį identitetą, partnerystes. Kurs naujas ir puoselės jau esamas tradicijas, sutelks skirtingų kartų ir patirčių žmones, garsins Drevernos vardą bei paveldą, leis pasitelkti inovatyvias formas, minės bendruomenių jubiliejines datas.

Drevernos bendruomenė skatina domėjimąsi nykstančios lietuvininkų tarmės paveldu ir vietos istorija, organizuoja kultūrines ekspedicijas, taip užtikrindama senųjų tradicijų gyvybingumą ir perdavimą bei aktyvų vietos bendruomenės narių kultūrinį gyvenimą.

„Tokio titulo suteikimas Drevernai tikrai nėra savaime suprantamas įvykis.

Namų darbus darėme sistemingai, kiekvienais metais, ir tikrai negalvojome apie tokį įvertinimą - nedidelio žvejų kaimelio paskelbimo Mažąja kultūros sostine.

Pildydami paraišką juokavome, kad visos numatomos sostinės metų veiklos jau seniai vyksta, kai kurios - tapusios tradicijomis.

Iššūkių, žinoma, dabar irgi turėsime - reikės ir susitelkti, ir susitarti, ir pasitarti“, - sakė Priekulės meno ir kultūros centro Drevernos skyriaus renginių organizatorė Virgina Asnauskienė.

Iki šiol Lietuvos mažosiomis kultūros sostinėmis Klaipėdos rajone buvo nominuotos Priekulė ir Veiviržėnai.

„Mažosios kultūros sostinės vardo suteikimas Drevernai - šventė ne tik visam mūsų rajonui, bet kartu ir didelis įvertinimas miestelio bendruomenei.

Drevernoje vykstantys renginiai ir išskirtinės edukacijos pritraukia nemažai žmonių, o tai rodo, kad bendruomenei pavyksta skatinti gyventojų kultūrinį aktyvumą ir kūrybingumą, plėtoti kultūrą ir meną.

Linkime sėkmės nešant Mažosios kultūros sostinės vėliavą ir nekantriai lauksime naujų idėjų ir iniciatyvų“, - džiaugėsi Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder