„Gintarinė plunksna 2023“ – „Vakarų ekspreso“ žurnalistui

(3)

Gruodžio 7-ąją, ketvirtadienį tradicinio kalėdinio vakaro metu Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) specialiu apdovanojimu pagerbė žiniasklaidos atstovus.

Šį kartą įvertintas ir 2006 m. įsteigtą, juvelyro Vido Bizausko sukurtą „Gintarinės plunksnos“ apdovanojimą gavo „Vakarų ekspreso“ žurnalistas bei kraštotyrininkas Denisas Nikitenka.

„Už rūpestį Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos kultūros paveldu bei pastangas skatinti visuomenę domėtis krašto istorija“, - rašoma apdovanojime, kurį įteikė KPA prezidentas Egidijus Mockus.

Plunksna
© Deniso Nikitenkos nuor.

Šiųmetis apdovanojimas išsiskyrė kiek kitokia stilizuotos plunksnos išvaizda: prieš tai ji visa būdavo pagaminta iš Baltijos aukso, o šįkart V. Bizauskas gintarinį padarė tik plunksnos smaigalį, pati gi plunksna – iš 925 prabos sidabro.

Įteikdama apdovanojimą KPA administracijos direktorė Jolanta Girdvainė teigė, jog žurnalistai neretai būna tarsi sarginiai šunys, kurie gali kepštelėti, įkasti į koją.

„Tačiau konstruktyvi kritika verčia tobulėti. Mūsų asociacija, kaip socialiai atsakingo verslo atstovus vieninjanti struktūra, neapsiriboja vien apie verslą rašančių žurnalistų pagerbimu. D. Nikitenka jau daug metų gilinasi į mūsų krašto istoriją, šviečia visuomenę kultūros temomis, o tai – taip pat labai svarbus profesinės veiklos baras“, - teigė ji.

Atsiimdamas apdovanojimą nominantas atkreipė dėmesį, jog verslas – neatsiejama mūsų šalies ir ekonominio, ir kultūrinio vystymosi dalis.

„Mecenavimas ir dalyvavimas visuomeniniame gyvenime – sena ir graži verslo tradicija. Tiesą pasakius, gerokai nustebau, jog būtent aš, daugiausiai rašantis kultūros temomis, buvau įvertintas verslininkų asocijuotos struktūros. Nuoširdžiai dėkoju už parodytą dėmesį“, - teigė jis.

D. Nikitenkos iniciatyva 2024-ieji Klaipėdos ir Neringos savivaldybėse paskelbti „Švyturių metais“, minint 1923-2023 m. Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-metį žurnalistas organizavo Šimtmečio giraitės sodinimo akciją Juodkrantėje, vardinių Klaipėdos krašto ąžuolų sodinimą Smiltynėje bei Klaipėdos universiteto Botanikos sode. Šiemet šiam žurnalistui „Už nuopelnus Lietuvos kultūros paveldui“ įteiktas Kultūros paveldo departamento medalis.

KPA renginys vyko grafų Tiškevičių rūmuose įsikūrusiame Kretingos muziejuje. KPA „Gintarinė plunksna“ įteikta jau 17-ąjį kartą. Šiuo apdovanojimu 2019 m. buvo pagerbta ir „Vakarų ekspreso“ redakcija.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder