Klaipėdos dramos teatre - ekstremali ekskursija po slapčiausias vietas

(1)

Nauja Klaipėdos dramos teatro ekskursija „Pastogės ir požemiai - slapčiausios teatro vietos“ teatro mėgėjams žada ne tik smagų pasivaikščiojimą po teatro užkulisius, bet ir ekstremalių potyrių kopiant itin siaurais laiptais, leidžiantis į tamsius rūsius ir kylant į 12 metrų aukštį.

Ekskursijos dalyviai susipažins su dramos teatro istorija, apžiūrės išlikusią senojo teatro pastato sieną, lankysis legendiniame teatro balkone su vaizdu į Teatro aikštę, iš kurio kalbėjo fiureris, taip pat sužinos, kodėl dramos teatro mažosios salės kėdės yra skirtingų spalvų, ką anksčiau dėdavo į teatro kėdes ir kaip kai kurie spektakliai vyksta ant lubų.

Pažymėtina, jog ekskursija skirta itin mažoms, tik 3-6 suaugusių asmenų grupėms. Vaikai joje galėtų dalyvauti tik su tėvų palyda. Ekskursija taip pat nėra pritaikyta neįgaliems žmonėms ar turintiems didelę aukščio baimę.

Teatro vyriausioji administratorė ir ekskursijos gidė Greta Matuzaitė-Archipova „Vakarų ekspresui“ sakė, jog idėja surengti tokią pramogą padiktavo poreikis.

„Į kai kurias teatro erdves negalima įvesti daugiau nei 10 žmonių, todėl nusprendžiau, kad visai būtų smagu ir šaunu organizuoti ekskursiją mažoms grupėms“, - sakė G. Matuzaitė-Archipova.

Vyriausioji administratorė teigė, jog tokios ekskursijos padeda plėsti žinias apie teatro veiklą ir jame dirbančius žmones.

„Teatras daugeliui atrodo kaip labai didelė paslaptis. Aš manau, kad kiekvienas žmogus, atėjęs į teatrą, turi apie jį žinoti daug daugiau, kad vertintų darbą, pastangas ir žinotų, jog teatre dirba ne tik režisierius ir aktoriai, bet dirba ir labai labai daug kitų svarbių žmonių“, - kalbėjo G. Matuzaitė-Archipova.

Vasaros sezono metu užsiregistruoti į ekskursiją galima bet kurią darbo dieną. Rudenį dėl intensyvaus teatro repertuaro datos, kuomet teatro lankytojai galės apžiūrėti Klaipėdos dramos teatro užkulisius, bus skelbiamos internete.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder