Kultūros magistrėmis tapo Lietuvoje gerai žinomos menininkės

Antradienio popietę Klaipėdos miesto savivaldybėje vyko slaptas balsavimas dėl Klaipėdos kultūros magistrų išrinkimo. Šiemet Kultūros magistrėmis tapo Sofija Kanaverskytė ir Agnija Šeiko.

Iš viso Magistrų skyrimo komisijai buvo pateikta 10 kandidatūrų, o Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas tikino, jog šių metų kandidatūros buvo pačios įspūdingiausios.

"Per 10 metų, šitas dešimtukas man asmeniškai buvo pats įspūdingiausias, todėl ir balsavimas, magistrų išrinkimas buvo vienas iš karščiausių. Tikrai komisijai teko nelengva misija. Posėdis buvo sudarytas iš dviejų dalių: nuotoliniu būdu pristatant komisijai pretendentus, o vėliau pats balsavimas. Jis vyko slaptai, kad būtų užtikrinamas konfidencialumas ir saugumas", - sakė V. Grubliauskas.

Klaipėdos kultūros magistrėmis šiais metais tapo dailininkė scenografė Sofija Kanaverskytė ir Auksinio scenos kryžiaus laureatė, šiuolaikinio šokio kūrėja ir propaguotoja, VŠĮ "Šeiko šokio teatro" vadovė Agnija Šeiko.

Kultūros magistrėms bus įteiktos regalijos – renesansinio auksinio su brangakmeniais žiedo rasto Klaipėdos piliavietėje tiksli replika bei magistro vardo suteikimą patvirtinantis dokumentas, kurie Klaipėdoje teikiami nuo 2003-ųjų metų.

Šiuo iškiliu apdovanojimu jau pagerbti 38 iškiliausi Klaipėdos kultūros ir meno kūrėjai. 2020 metais šis titulas atiteko fotožurnalistui, kultūros istorikui ir kraštotyrininkui, metraštininkui Bernardui Aleknavičiui.

Klaipėdos kultūros magistro regalijos bus įteikiamos specialios ceremonijos metu rugpjūčio 1 d., per Klaipėdos miesto gimtadienį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder