„Kultūrpolis“ bus atnaujinamas iš vidinių resursų

Daugiau kaip 15 metų Klaipėdoje veikusio portalo „Kultūrpolis“, skirto kultūros ir meno sklaidai, veikla laikinai pristabdyta. Portalą valdančio Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (toliau KKKC) direktorius Liudas Andrikis patikino, kad portalas nėra uždaromas, bet ieškoma būdų, kaip jį transformuoti.

„Kultūrpolio“ elektroninė svetainė lieka pasiekiama internetu, tačiau nuo šio teksto pasirodymo datos (2024 06 07 d.) joje daugiau nebeatsiras naujų informacinių pranešimų, arba kitokio pobūdžio turinio“, - informavo iš darbo KKKC išėjęs „Kultūrpolio“ redaktorius dr. Žydrūnas Vičinskas.

Atsisveikinimo tekste, pavadintame „Kultūrpolio link...“ jis aiškino, kad dėl naujų technologijų įsikišimo itin sparčiai keičiantis kultūros ir meno aktualijų kontekstui anksčiau portale naudotas formatas paseno ir nebeatliepia šiandieninio informacijos srauto algoritmų.

„KKKC jau kuris laikas pradėjo sąmoningai bei tikslingai mažinti „Kultūrpolio“ portalo informacijos srautą, tam, kad būtų galima oficialiai ir kuo įmanoma mažiau skausmingai užbaigti svetainės aktyvų veikimo ciklą.

Juolab jog neseniai pasibaigė ir Klaipėdos m. sav. inicijuotas auditas, kurio išvadose yra akcentuojamas www.kulturpolis.lt el. svetainės veikimo tikslingumo klausimas, kurį KKKC privalo (-iš)spręsti", - rašė Ž. Vičinskas.

KKKC direktorius L. Andrikis „Vakarų ekspresui“ paantrino, kad pagrindinės portalo „Kultūrpolis“ transformacijos priežastys buvo tai, kad pati svetainė ir jos turinio valdymo sistema jau pasenusi ir neatitiko šiuolaikinių realijų.

„Svetainė buvo kelis kartus atakuota ir „nulaužta“. Jos informacija dubliavo kitos Klaipėdos miesto biudžetinės įstaigos “Klaipėdos šventės„ valdomo portalo „Kultūros uostas“ turinį. Svarbi paskata imtis reformos buvo Savivaldybės audito išvada svarstyti šio portalo veiklos tęstinumą“, - vardijo L. Andrikis.

Vis dėlto pašnekovas pažymėjo, kad kultūros informacija, kritika, gilesnės įžvalgos yra svarbios miestiečiams ir yra viena iš svarbių Kultūrų komunikacijos centro funkcijų. Tad į darbą palikusio „Kultūrpolio“ redaktoriaus darbo vietą bus ieškomas naujas specialistas.

„Biurokratiškai paprasčiausias matymas būtų atsisakyti “Kultūrpolio„ veiklos, nes kultūros renginius viešina „Kultūros uostas“. Tačiau vakar buvau susitikęs su Savivaldybės Kultūros skyriaus vedėju. Mūsų matymas toks pat, kad portalas gali gyvuoti toliau su daugiau autorinio turinio, tinklalaidėmis, įtraukiant bendruomenę kurti turinį.

Artimiausiu metu kviesime miestiečius, kuriems svarbus „Kultūrpolio“ likimas, diskusijai, kokios gali būti pokyčių galimybės. Atsinaujinsime ir tęsime veiklą", - patikino L. Andrikis.

KKKC vadovas taip pat prisipažino, kad lėšų „Kultūrpolio“ atnaujinimui nėra.

„Pinigų tam nėra numatyta. Ilgus metus portalui skiriamos lėšos buvo skiriamos tik jo redaktoriaus atlyginimui ir pačios svetainės palaikymui.

Kitais metais planuosime tam papildomus finansus, o šiuo metu laikysimės iš vidinių resursų“, - sakė L. Andrikis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder