Lietuviškas rokas „influencerių“ eroje: „Thundertale“ pristato kūrinį „Tinkle“

Lietuviškojo roko puoselėtojai – grupė „Thundertale“– lipa į virtualią sceną, paruošę tikrą muzikos bombą, priversiančią susimąstyti. Rokas niekuomet nebuvo ta muzika, kuri plaukė paviršiumi – net jei ji kam ir asocijuojasi tiesiog su garsiai dainuojančiais atlikėjais ir „pjaunačiomis“ gitaromis – visuomet ši muzika turėjo daug gilesnę prasmę, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Todėl nėra jokių abejonių, kad naujasis „Thundertale“ kūrinys „Tinkle“ taps tarsi himnu žmonėms, pervargusiems nuo iškreiptos realybės. Realybės, kurią patys susikuriame ir į kurią nejučia įtraukiame kitus.

„Esame nuolatiniame žinių, reklamos, nuomonės formuotojų įtakos sraute. Tyčia ar netyčia meluojame vieni kitiems apie tai, kaip mums sekasi - norėdami atrodyti geresni, gražesni nei esame iš tikrųjų.

Susikuriame tapatybes, slepiamės po anoniminiais komentarais ir, kas keisčiausia, pateikdami netikrus savo gyvenimo epizodus, kažkodėl tikime, kad kitų „tinklo" gyventojų viešinamos gyvenimo akimirkos yra tikros.

Taip vis labiau save spaudžiame į kampą. Vaikomės gerovės iliuzijos net nepastebėdami, kaip byra mūsų namų sienos, kaip vis tolimesni vieni kitiems tampame“, - dainos gimimo užsklandą atveria grupės amžinasis variklis – vokalistas Laurynas Baškys.

Ir patį kūrinį, ir vaizdo klipą grupės „Thundertale“ nariai kūrė patys: garso takelio įrašymas, miksavimas ir masteringas atliktas „Lapės Records“ studijoje, kuriai vadovauja Laurynas, o vaizdo klipo idėja, režisūra, filmavimo ir vaizdo montažo darbais užsiėmė jo brolis, muzikos vaizdo klipų prekės ženklo „Lumetri House“ autorius Rokas Baškys.

„Šiame klipe esminiu stilistiniu akcentu pasirinkta autoironija:  vaizduojama kaip kartais patys bandome patenkinti į mus įsmeigtas stiklines akis bei narciziškai norime išvysti ekrane savo patobulintas versijas, nors jame - tik tuštuma. Vizuale pasirinkta vintažinė apiplyšusi eklektika yra tarsi purvina priešprieša tarp išdarkytos realybės ir vidinio noro parodyti neegzistuojantį spindesį”, - vaizdo klipo idėją atskleidžia režisierius Rokas Baškys.

Komanda šįsyk padirbėjo iš peties ir pristato ne tik pačią dainą „Tinkle“, ne tik jos vaizdo klipą, kuriame galite pamatyti ir autentiškas vintažines gitaras iš asmeninės žinomo gitaristo Lino Pečiūros kolekcijos, bet ir paruošė specialų making of vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip vyko pasiruošimo filmavimui ir paties filmavimo darbai.

Grupės nariai patys įsirenginėjo filmavimo aikštelę: klijavo vintažinius tapetus, ieškojo įrangos ir atributikos, kuri tiktų vaizdo klipo idėjai įgyvendinti – buvo „įdarbinta“ net senutė Sony „Betacam“ vaizdo kamera! Tad darbo ir pastangų įdėta išties daug: o kaip rezultatą įvertinsite Jūs? Kviečiame pasiklausyti naujausio „Thundertale“ kūrinio „Tinkle“!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder