Mantas Jankavičius kviečia kartu atšvęsti ypatingą šventę muzikos ir teatro šou „12 violončelių”

Mantas Jankavičius – talentingas ir charizmatiškas šou meistras, kuris sugeba kiekvieną kartą nustebinti, kviečia į ypatingą šventę– 25-erių metų scenoje gimtadienį.

Šio jubiliejaus proga, kartu su talentingiausiais šalies profesionalais kuria autentišką muzikos ir teatro, sujungtą su kino elementais, šou, kurį privalo pamatyti kiekvienas. 

Trys unikalūs koncertai, 12 violončelių, 12 istorijų - didžiausiose šalies scenose – Kauno „Žalgirio“ arenoje, Klaipėdos „Švyturio“ arenoje bei „Compensa“ koncertų salėje, Vilniuje.

Be jokios abejonės, koncerte skambės populiariausi Manto kūriniai ir naujausi singlai, tik šįkart visiškai naujame, kitame skambesyje, kartu su ypatingu muzikiniu reiškiniu Lietuvos scenoje – 12 violončelių orkestru ir gyvo garso grupe.

Šiuose pasirodymuose Manto kūriniai, pasitelkus teatro ir video motyvus, bus sujungti su atviromis istorijomis. „Tai nėra tik koncertas, tai – gyvenimas ir filosofija, kuri susijungs į bendrą visumą  - dvylika istorijų, dvylika svarbiausių mano gyvenimo epizodų.

Nuo vaikystės lengvumo, paauglystės maišto, iki brandos, šeimos, projekcijos į ateitį ir galiausiai – senatvės. Su visais džiaugsmais ir nesėkmėmis, pakilimais ir suklupimais.

Šiame pasirodyme papasakosiu savo istoriją, tačiau manau, kad kiekvienas žmogus atpažins ir dalį savęs – juk visi esame truputį panašūs“, – sako atlikėjas.

Pasak didelę patirtį ne tik muzikos, bet ir teatro bei kino scenoje turinčio Manto, skaičius dvylika pasirinktas neatsitiktinai – jis šalia mūsų atrandamas kiekvieną dieną.

„Dažnai žiūrime į laikrodį, į kalendorių, kosmosas ir mūsų kasdienybė taip pat sukasi aplink šį skaičių. Yra daug sąsajų, prasmių ir simbolikos. Neatsitiktinai pasirodymams pasirinkome ir dvyliktą mėnesį, o jų turinys taip pat papasakos būtent dvylika gyvenimo istorijų.“

Koncertus papuoš ir dvylika violončelių, kurios, anot atlikėjo, yra ne tik labai vizualiai gražus bei sceniškas instrumentas, bet turi ir savo mažai kam žinomą magiją.

„Man violončelės stebuklas yra tas, kad jos diapazonas labiausiai atitinka žmogaus balso diapazoną, – sako Mantas. – Tai artimiausias žmogaus vokalui instrumento atitikmuo, o kadangi šis koncertas yra apie žmogų žmonėms, tai ir violončelės simboliškai atsistoja į šią partiją“.

Prie šventinių koncertų „12 violončelių” dirba stipriausi Lietuvos menininkai: novatoriškasis šviesų ir scenografijos dailininkas Arvydas Buinauskas, kompozitorius, vienas geriausių aranžuočių meistrų Jievaras Jasinskis. Specialiai šiems koncertams režisierė Indrė Juškutė kuria vaizdo turinį, kuris papuoš gyvo garso koncertus kino elementais.

Mantas Jankavičius – dainininkas ir dainų autorius autorius, su muzika pradėjęs eksperimentuoti būdamas vos 13-kos, yra išleidęs studijinius albumus, gavęs ne vieną apdovanojimą kaip geriausias atlikėjas, taip pat jis yra ilgametis TV projekto „Lietuvos balsas“ mokytojas.

Mantas yra sukūręs pagrindinius vaidmenis miuzikluose „Meilė ir mirtis Veronoje“, „Paryžiaus katedra“, „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda”, „Eglė Žalčių karalienė”, „Mažvydas“ bei kituose.

Taip pat pagrindinius vaidmenis jis vaidino D. Ulvydo filme „Tadas Blinda: Pradžia“ bei „Pakeliui“ (rež. R. Marcinkus). Teatro scenoje pagrindinius vaidmenis sukūrė D. Kazlausko spektaklyje „Laisvi drugeliai“, A. Cholinos „Tango in fa“.

Koncertai skambės gruodžio 14 d. Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje, gruodžio 29 d. Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje ir sausio 5 d. Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Bilietus platina bilietai.lt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder