Mažosios Lietuvos istorijos muziejus - animacinio filmuko herojus

Mažosios Lietuvos istorijos muziejus (MLIM), šiemet švenčiantis šimto metų sukaktį, animacinio filmuko dėka prabilo į savo lankytojus. Siekiama, kad personifikuotas muziejus per spalvų spektrą ir žaismę skleistų žinią apie kitą muziejaus pusę, pasakojančią spalvingas ir smagias istorijas.

„Esu Mažosios Lietuvos istorijos muziejus ir savo pareigomis labai didžiuojuosi. Gyvenu Didžiojoje Vandens gatvėje 2. Čia saugau Klaipėdos miesto, gyvuojančio jau daugiau nei septynis šimtus spetyniasdešimt metų, istoriją ir prisiminimus“, - tokiais žodžiais savo pasakojimą pradeda pagrindinis animacinio filmuko herojus - muziejus.

MLIM muziejininkė Agnė Adomaitytė pasakojo, kad sukurti animacinį filmuką ją įkvėpė dvi muziejaus sukaktys: muziejaus pastato 250-metis ir MLIM veiklos 100-metis bei noras pakeisti žmonių stereotipinį mastymą apie muziejininkus kaip rimtus, niūrius žmones, sėdinčius tarp knygų ir dokumentų.

„Auditorija, kuriai skirtas animacinis filmukas - visokia: pradedant nuo vaikų ir baigiant suaugusiais, nes animacija yra patraukli visiems. Norėjosi, kad pastatas, kaip koks senolis, pilnas įdomiausių istorijų, jomis dalintųsi ir pasakotų. Muziejus ir toliau saugo ir pasakoja tas istorijas, kurias matė ar nugirdo nuo XVI amžiaus“, - sakė A. Adomaitytė.

Animacinio filmuko fragmentai.

Beveik trijų minučių animacinį filmą apie muziejų kūrė kompanija „Meinart“, pasitelkdama A. Adomaitytės siužetą bei muziejaus archyvinę medžiagą: istorines nuotraukas, žemėlapius, pilies maketą, piešinius, litografijas ir kitus dokumentus. Kūrybinis procesas prasidėjo 2023 m. spalį ir buvo baigtas 2024 m. balandį.

Šiuo metu filmukas yra viešinamas trijuose srautuose: MLIM interneto svetainėje, socialiniame tinkle „Facebook“ ir „Youtube“ kanale. Planuojama, kad artimiausiu laiku jis pasklis dar plačiau ir neš žinią apie muziejaus šimtmetį bei pastato 240 metų sukaktį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder