Jūros šventės išvakarėse „Meridianas“ keis bures, pagerbs jūrininkus, atplauks burlaiviai

Minint Klaipėdos 770-ąjį jubiliejų bus įteikti magistro žiedai, skambės oratorija

Klaipėdai minint 770-ąjį miesto įkūrimo jubiliejų pirmadienį vyks įvairūs renginiai, trims miesto menininkams bus įteikti magistro žiedai, o miestiečiams Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras dovanos oratoriją „Sakmė apie Mėmelburgą“.

Rugpjūčio 1-ąją minint garbų miesto jubiliejų, kaip ir pernai Klaipėdos kultūros magistro žiedų apdovanojimą galės stebėti visi norintys klaipėdiečiai ar miesto svečiai.

16 val. istorinėje erdvėje – Klaipėdos piliavietėje, vyks iškilminga apdovanojimų ceremonija.

Klaipėdos miesto savivaldybės apdovanojimas, kultūros magistro žiedas, šiais metais bus įteiktas režisierei, kultūros ir lietuvybės puoselėtojai Virginijai Kochanskytei, džiazo pianistui, kompozitoriui Sauliui Šiaučiuliui ir aktoriui, režisieriui Benui Šarkai. 

Ceremonijos metu krepšininkui Modestui Paulauskui bus suteiktas Klaipėdos garbės piliečio vardas.

Renginyje pasirodys Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninio orkestro grupė bei solistai, muzikantai, Vlado Knašio krepšinio mokyklos auklėtiniai, Klaipėdos Taško teatras.

Oficiali Klaipėdos gimimo diena popietę prasidės raudonojo ąžuolo sodinimu Danės skvere, po jo rengiamas teatralizuotas plaukimas nuo miesto rotušės iki piliavietės, kur bus pakelta miesto vėliava.

19 val. rengiama teatralizuota eisena į piliavietę. Čia pasirodys Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras su Alvido Remesos oratorijos „Sakmė apie Mėmelburgą“ premjera, ją nemokamai galės stebėti visi norintys.

Klaipėdos miesto įkūrimo data laikoma 1252 m. rugpjūčio 1-oji. Tądien patvirtintas Kuršo vyskupo, pranciškonų vienuolio Heinricho iš Liucelburgo ir Vokiečių ordino didžiojo magistro vietininko Livonijoje Eberhardo iš Zaino susitarimas statyti gynybinę pilį ir steigti miestą toje vietoje, kur Dangė įteka į Kuršių marias.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder