Palangos kultūros forumas: kokybiško turinio ir ryšio su auditorija paieškos

Rytoj Palangoje prasidės dvi dienas truksiantis kultūros forumas „Kultūros jūra: Panirti. Išnirti. Atsinaujinti“. Forume ne tik bus pristatytos kultūros įstaigų sėkmės istorijos, patirtys, bet vyks ir praktiniai užsiėmimai.

Dviejų dienų gausi programa kviečia kultūros ir meno srities specialistus į Palangos kurhauzą dalintis patirtimi, tobulinti kūrybiškumo gebėjimus, pasidalinti gerosiomis patirtimis, kurios praturtins kiekvieno, ypač kultūros sektoriaus atstovų, darbą.

Žadama, kad susitikimai bus naudingi tiek profesionaliam ar startuojančiam kūrėjui, tiek kultūros organizacijos darbuotojui ar aktyviam bendruomenės nariui.

Svarbu kokybiškas turinys

"Šiais metais programa išsiplėtė ir forumas vyks dvi dienas.

Pirmąją dieną daugiau dėmesio skirsime gerosioms patirtims, antrąją dieną vyks praktiniai užsiėmimai, mokymasis.

Šiais laikais labai svarbu viešinimas ir bendruomenės pasiekimas, šiais metais mokymuose dėmesį skirsime būtent tam. Kultūrai svarbu pasiekti auditoriją ir kurti kokybišką turinį - apie tai ir kalbėsime„, - “Vakarų ekspresui" pasakojo Palangos kultūros ir jaunimo centro kultūrinių renginių koordinatorė Monika Jarulytė-Elgendy.

Ketvirtadienį Palangos kultūros ir jaunimo centras pasidalins dviem ypač reikšmingais laimėjimais - savo penkerių metų kelione, kuri atvedė prie 2021 metų geriausio aukščiausios kategorijos kultūros centro laimėjimo ir Palangos Jurginių šventės įtraukimu į Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą.

"Ko gero, mūsų centro apdovanojimą lėmė keli aspektai. Pirmiausia tai yra penkerių metų nuoseklus kasdienis komandinis darbas, naujovių paieškos.

Pasaulis dabar yra labai kintantis, o paslaugų sektorius labai platus, tad nemažai laiko reikia skirti kūrybinėms paieškoms, kūrybiniam procesui, kad įneštume dinamikos, atlieptume poreikius.

Palanga apskritai yra labai išskirtinis, išpuoselėtas miestas, kuriama patraukli aplinka čia gyventi ir kurti, tad ir kultūrinis gyvenimas yra turtingas - nuo klasikinės muzikos iki įvairiausių projektų.

Džiaugiamės, kad mus, kultūros lyderius, palaiko ir miesto lyderiai. Tai labai svarbu", - kalbėjo M. Jarulytė-Elgendy.

Ir kūrėjams, ir bendruomenei

Palangos kultūros forumas skatina tarptinklinį bendradarbiavimą, todėl kasmet dalyvauti kviečiami Palangos kultūros bendruomenės atstovai ir svečiai iš kitų Lietuvos kultūros įstaigų.

Šiemet Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejaus vedėja Nijolė Laužikienė pasidalins atviro ir įtraukiančio muziejaus projekto patirtimis, NVO projektų koordinatorė Agnė Grigalauskė pristatys mažo Škotijos miestelio Huntly sėkmės istoriją.

Organizatoriai džiaugiasi, kad kultūros forume dalyvaus „Kaunas 2022“ bendruomenių projekto „Šiuolaikinės seniūnijos“ kuratorė Milda Rutkauskaitė ir projekto „Fluxus Labas!“ kuratorė Aistė Ptašinskaitė-Paukštė.

Būtent „Kauno 2022“ pavyzdys prieš trejus metus ir inspiravo forumo idėją Palangoje.

Gerųjų patirčių taip pat atveš Akademijos kultūros centro direktorė Žydronė Smulskienė, gamtos ir meno sintezės atradimus Vilhelmo teatrų festivalyje pristatys Priekulės kultūros centro direktorė Rūta Steponavičienė.

Praktiniuose užsiėmimuose bus galima pasinerti į diskusijų teatrą su LMTA KF Taikomųjų teatro metodų dėstytoja Raimonda Agne Medeišiene, laukia mokymai apie reklamą socialiniuose tinkluose su marketingo specialistu Daugvinu Liberiu.

„Kaip parodė praeitų metų forumo patirtys, dalyviai išsineša dvigubą naudą, kuomet praktiškai “atsinaujina„ pritaikydami išgirstas žinias grupiniuose mokymuose ar bendrose refleksijose“, - teigia kultūrinių renginių koordinatorė.

Pasak pašnekovės, šie susitikimai bus naudingi tiek profesionaliam ar startuojančiam kūrėjui, tiek kultūros organizacijos darbuotojui ar aktyviam bendruomenės nariui. Dalyvavimas nemokamas.

Išsamią forumo programą galima rasti Palangos kultūros ir jaunimo centro interneto puslapyje.

Registracija dalyvauti forume jau baigėsi. Tačiau norintieji nepraleisti šio vertingo renginio gali pasiteirauti dėl galimybės dalyvauti el. p. [email protected].

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder