Piliavietės aikštelėje įrengs „Vėjų rožę“

(1)

Klaipėdos piliavietės automobilių stovėjimo aikštelėje ruošiamasi įrengti skulptoriaus Arūno Sakalausko sukurtą kompoziciją „Vėjų rožė“.

Kompozicijos projektas numato, kad trikampiame skvere būtų įrengtas 9 metrų skersmens pasaulio krypčių kompasas iš žalio ir dviejų atspalvių pilko suomiško granito su inkrustuotomis žalvarinėmis pasaulio krypčių raidėmis. 

Kompasas būtų sujungtas su Klaipėdos vėjų rože, kurioje krašto žvejų naudoti lietuviški vėjų pavadinimai būtų įamžinti specialiai sukurtais runų stilistikos rašmenimis.

Šioje vietoje taip pat planuojama statyti iš granito ir bronzos sukurtą Klaipėdos pilies maketą. Šio 2,4 metro ilgio ir pločio bei 1,1 metro aukščio maketo paskirtis - padėti žmonėms su regėjimo negalia, akliesiems ir silpnaregiams lengviau orientuotis aplinkoje, supažindinti su miesto objektu, jo architektūra.

Šį maketą miestui dovanoja uostamiesčio maisto produktų žaliavos gamintojos „Zeelandia“ vadovas Darius Laivys.

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybė paskelbė rangovo, galinčio įrengti kompoziciją, atrankos konkursą. Jo sąlygose nurodoma, kad darbai pagal parengtą projektą turi būti atlikti per keturis mėnesius. 
Savivaldybė pasiūlymų laukia iki rugsėjo 11-osios.

Skvere, kuriame ruošiamasi įrengti kompoziciją, šiuo metu stovi menininkės Aidos Pečeliūnienės sukurtas XVI–XVII amžiaus Klaipėdos maketas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder