Pirmasis Klaipėdos pilies džiazo festivalio renginys „Vyšnia džiazo sode“

Klaipėdos pilies džiazo festivalis startuoja pristatydami Vyganto Švobos knygą apie legendinį Lietuvos saksofonininką profesorių Petrą Vyšniauską. 

„Vygantas Švoba parašė puikią knygą apie legendinį saksofonininką Petrą Vyšniauską . Pakalbinti visi garsiausi Lietuvos džiazo muzikantai, kompozitoriai.

Labai daug įdomių istorijų ir apie Petrą ir apie Lietuvos džiazo raidą. Knyga drąsiai gali pretenduoti į muzikos istorijos metodinės literatūros sąrašą.

O mes visi turėjome nuostabią galimybę, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje sutikti ir knygos autorių ir knygos herojų profesorių Petrą Vyšniauską.

Nuoširdi padėka Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorei Laurai Juchnevič ir pavaduotojai Kristinai Kundrotienei.“- sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Rytoj birželio 26 dieną kviečiame į Seminarą „Muzika gydo“ ir koncertą Tomasz Chyla Quintet Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje 19 val., bei  Algio Kriščiūno ir Dariaus Žičkaus muzikinis-vizualinis projektą „Ramus ir neskubantis laikas“, Klaipėdos dramos teatro Mažojoje salėje, 19:30

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – džiazo muzikos festivalis, organizuojamas Klaipėdoje nuo 1994 metų. XXX festivalis vyks š.m. birželio 27-29 d. Klaipėdos Teatro aikštėje.

Visi renginiai NEMOKAMI Jubiliejinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis taip pat bus ir nuostabaus renginio vyksiančio birželio 27-30 „The Tall Ships Races Klaipėda 2024“ kultūrinės programos partneris.

Taip pat bus bendradarbiaujama su Tarptautiniu nematerialaus kultūros paveldo festivaliu „Lauksnos“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder