Pokalbiai su I. Simonaitytės premijų laureatėmis | V. Asnauskienė ir E. Barauskienė

Ievos Simonaitytės 125-mečio jubiliejiniais metais tęsiame pokalbių ciklą su Rašytojos vardo premijų laureatėmis. Šį kartą tinklalaidėje dalyvauja Virgina Asnauskienė ir Edita Barauskienė.

Pedagogė, kraštotyrininkė, rašytoja Edita Barauskienė Ievos Simonaitytės vardo premija „Tau – Didžioji Ieva“ buvo įvertinta 2006 m. už Mažosios Lietuvos krašto etnokultūros puoselėjimą, o Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus renginių organizatorė Virgina Asnauskienė – 2015 m. už meilę ir pagarbą krašto etninei kultūrai, siekį išsaugoti ir puoselėti folklorą, gyvąją tradiciją.

1999 m. Edita Barauskienė už knygą „Vyžeikių karalienė“ taip pat yra apdovanota ir Ievos Simonaitytės vardo literatūrine premija.

Nuotoliniame pokalbyje laureatės iš I. Simonaitytės memorialinio muziejaus Priekulėje dalinasi mintimis, ar taip švenčiame Ievos Simonaitytės jubiliejinius metus, ką mums pasakytų pati Rašytoja ir kodėl derėtų išpildyti paskutinę Jos valią?

Projektą remia Klaipėdos miesto savivaldybė ir dienraštis „Vakarų ekspresas“. Pokalbių ciklo sumanytojas ir rengėjas Sigutis Jačėnas (VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“) už pagalbą dėkoja Ievos Simonaitytės memorialiniam muziejui, už vaizdo iliustracijas – Lietuvos literatūros ir meno archyvui, Maironio lietuvių literatūros muziejui, virtualiai Kauno rašytojų buveinei, portalams epaveldas.lt, regionunaujienos.lt ir Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio, Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio bei Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosioms bibliotekoms.

Pokalbiai su I. Simonaitytės premijų laureatėmis | V. Asnauskienė ir E. Barauskienė

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder