Raimondas Kašauskas

Praneša Lietuvos rašytojų sąjunga: mirė rašytojas Raimondas Kašauskas

Antradienį po ilgos ligos eidamas devyniasdešimtuosius metus mirė žinomas Lietuvos prozininkas, žurnalistas Raimondas Kašauskas, praneša Lietuvos rašytojų sąjunga.

R. Kašauskas gimė 1934 m. spalio 10 d. Birikuose, Telšių rajone. 1958 m. Vilniaus universitete baigė lietuvių kalbą ir literatūrą. 1954–1968 m. dirbo „Genio“, 1969–1970 m. „Pergalės“ (dabar „Metai“) redakcijoje, 1970–1973 m. dirbo Lietuvos rašytojų sąjungoje. Nuo 1961 m. buvo Lietuvos rašytojų sąjungos narys.

Aštuntajame dešimtmetyje, atsisakęs tarnybos „Pergalės“ redakcijoje ir Rašytojų sąjungoje prozos konsultanto pareigų, atsidėjo tik kūrybai.

Pagal R. Kašausko kūrinius Lietuvos kino studija pastatė tris vaidybinius filmus. Jo knygos buvo verčiamos ir leidžiamos užsienyje.

Atgimimo ir pirmaisiais Lietuvos nepriklausomybės metais ėmėsi publicistinio darbo, kurį laiką dirbo „Pozicijos“ laikraščio redakcijoje.

1969 m. jam buvo paskirta Žemaitės literatūrinė premija už apysaką „Žaizdos“, o 2018 m. – žurnalo „Varpai“ premija už prozą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder