Prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai Plungės teatrui „Saula“

Rugsėjo 2-12 dienomis Plungės kultūros centro teatras „Saula“ ir jo režisieriai Sigita ir Romas Matuliai dalyvavo ES programos Erasmus+ finansuojamo projekto „Vanduo yra gyvenimas“ vykdyme Italijoje Compagna regione.

Taip pat XXVIII-jame prestižiniame tarptautiniame teatrų festivalyje konkurse „Sele teatro fest“ ir tarptautiniame Italijos teatrų sąjungos (Unione Italiana Libero Teatro Compania) kartu su Oliveta Sitra miesto savivaldybės meno premijų konkurse „Premio Sele D'Oro Mezzogiorno“.

Teatras „Saula“ konkursinėse programose rodė savo naujausią spektaklį „Nereikalingi“, spektaklio režisieriai Sigita ir Romas Matuliai. Be spektaklio pristatymo plungiškiai teatralai surengė Lietuvos ir Plungės pristatymą, vedė teatro laboratorijas, dalinosi teatro technikomis.

Teatro „Saula“ režisieriai Sigita ir Romas Matuliai su tarptautine teatro trupe susidedančia iš jaunimo aktorių iš Lietuvos, Rumunijos, Italijos ir Latvijos statė spektaklį „Vanduo“, kurio istorijos kūrėjai buvo patys režisieriai.

Kartu su teatru „Saula“ Italijoje vykstančiame tarptautiniame teatrų festivalyje „Sele teatro fest“ dalyvavo teatro kolektyvai iš Italijos, Portugalijos, Korėjos, Rumunijos, Sakartvelo, Latvijos ir Baltarusijos.

Spektaklius stebėjo tarptautinė ekspertų grupė, kuri vertino juos įvairiose kategorijose. Svarbų vaidmenį vertinant spektaklius atliko ir žiūrovai. Teatrų spektaklius galėjo žiūrėti „gyvai“ ir jie buvo tiesiogiai transliuojami internetu.

Todėl žiūrovai už labiausiai patinkančius darbus  galėjo balsuoti internetinėse nuorodose.

Visuose prestižiniuose Italijoje vykusiuose konkursuose Plungės teatras tiesiog triumfavo. Jiems buvo įteikta pagrindinė Italijos teatrų (UILTC) ir su Oliveta Sitra miesto savivaldybės sąjungos premija „Sele D‘Oro“, kaip geriausiam teatrui tarptautine prasme.

Apdovanojimus teatro „Saula“ režisieriams iškilmingos ceremonijos metu įteikė Italijos teatrų Sąjungos prezidentas Oracio Picella. Tarptautinė ekspertų grupė teatro „Saula“ spektaklį „Nereikalingi“ pripažino geriausiu festivalio spektakliu ir jiems buvo įteiktas pagrindinis festivalio „Gele teatro fest“ apdovanojimas.

Ir tai dar ne viskas, absoliuti žiūrovų dauguma balsavo už Plungės teatro „Saula“ spektaklį „Nereikalingi“ ir jam buvo paskirta pagrindinė žiūrovų premija.

Oficialius plungiškių laimėjimus ir prestižinius tarptautinius apdovanojimus, režisierių Sigitos ir Romo Matulių sukurtus darbus, Italijoje lydėjo ne tik didžiulis triumfas, bet ir paprastų miestiečių, žiūrovų dėmesys, padėkos, aplodismentai ir sveikinimai, tiesiog miestelio gatvėse, parduotuvėse ir kavinėse.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder