Smiltynėje - užburiantis festivalis

Šį savaitgalį, liepos 16-18 dienomis, Smiltynėje vyks „GABYA“ senųjų tradicijų ir menų festivalis. Jo metu galėsite grožėtis ne tik nuostabia gamta, bet pajusite ir senųjų tradicijų atmosferą. Girdėsite daug nuostabių atlikėjų, kurie džiugins kiekvieno klausytojo širdį.

Tai festivalis, kuris yra skirtas tobulėti, pažinti savo ir kitų šalių kultūras. Renginių metu bendruomenės atskleis savo kultūrų ir muzikines tradicijas, kuriose skambės elektroniniai muzikos akordai ir net senoviniais instrumentais išgaunami garsai.

„Smiltynė yra unikaliausia vieta Klaipėdoje. Čia yra labai graži ir unikali gamta, paplūdimiai, todėl gamtos tematikos festivaliui ši vieta - ideali. Taip pat gavome didžiulį palaikymą iš Kuršių nerijos nacionalinio parko, nes jie pasitiki mūsų menininkais, kurie tikrai turi patirties dirbti nacionaliniuose parkuose“, - pasakojo „Creators76“ kūrybos vadovas Marius Tumšys.

Vadovas tikino, kad Smiltynė yra puiki erdvė, kurioje gali atsirasti įvairios meno instaliacijos, gamtos menai, edukacijos. „Taip pat ši festivalio vieta patiks tiems žmonėms, kurie myli gamtą ir nori laiką praleisti joje“, - kalbėjo M. Tumšys.

„Manau, kad šis renginys bus lyg termometras, kuris parodys, ar žmonės nori daugiau renginių Smiltynėje, ar jiems užtenka renginių Klaipėdos mieste. Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai man pasakojo, kad Smiltynėje vykstančiuose renginiuose susirenka negausus būrys žmonių. Bet aš tikiuosi, kad į šį festivalį atvyks daug žmonių, nes jis yra išskirtinis“, - pasakojo pašnekovas.

Festivalyje koncertuos: Saulius Petreikis ir „World Orchestra“, „Riffarrica“ (EE), „Árstíðir“ (IS), „Ramėja“, Daumantas Lukošiūnas, Irena Upė, Liucė, „Kamanių šilelis“, „ZeMe“ (LV), Paulius Kilbauskas, „Esatis“, Šeiko šokio teatras, Rokas Kašėta, Ingaja, Fume, Solange Arzu (FR), „Jausmė“ ir kt.

Organizatorius prasitarė, kad koncertuoti atvyks šiais metais lietuvius „Eurovizijoje“ sužavėjusi ukrainiečių grupė „Go_A“.

Taip pat žmonių laukia įvairios veiklos: būgnų ratas (Jotvilas Švirinas), gyvenimą keičiantis nuotykis merginoms ir vaikinams (Jurga ir Mindaugas Vidugiriai), „Jei žinočiau, kokia esu žvaigždė“ (astrologė ir rašytoja Loreta Stonkutė), NIA šokių praktika (Laura Gaučytė), kakavos ceremonija su Patricija (Patricija Kvaselytė), prigimtinės matricos dovanos ir užduotys (Naujojo amžiaus vedlė Karina Sanna ir minčių valdymo treneris Justinas Dabašinskas), piešimo terapija „Vidinės vizijos“ (Sigita Mockutė - Psigidelia), šamanizmas kitu kampu (Oleg Kovrikov), prisilietimas prie In ir Jan: susipažinkite su Taichi („Kokoro No Kai“ vadovas Taichi, karate ir meditacijos mokytojas Aivaras Engelaitis), intuityvus rašymas „LAB'as AŠ“ (Rolanda Lu), įvadas į meditaciją (Tadas Kazlauskas), „Esi beribis vandenynas! Tad Tavo “Aš„ lai nenuskęsta“ (vienuolis Kęstutis Marčiulynas Bo Haeng), Balio kaukių ceremonija (Leonardas Pobedonoscevas), gongų garsai (Linas Švirinas).

„Į šį festivalį mes norėjome pritraukti tuos kolektyvus, kurie yra nežemiški. Jie turi savitą gamtos pajautimą, savitą muzikos pojūtį. Smiltynės vaizdai ir tokie atlikėjai, menininkai vienoje vietoje yra kažkas pasakiško“, - kalbėjo M. Tumšys.

Žinoma, renginys neapsieis be laužų, nes festivalio pavadinimas „GABYA“ yra kilęs iš ugnies deivės Gabijos vardo. Pasiteiravus, kodėl būtent šios deivės vardas buvo išrinktas tapti festivalio pavadinimu, jis atsakė, kad Lietuvoje ugnies deivė yra per mažai garbinama.

„Lietuvoje daug kas kalba, kad ugnies deivė mūsų kultūrai ir tradicijoms yra labai svarbi, bet dažniausiai tai ir palieka kalbomis. Todėl mes nusprendėme, kad šis renginys bus labai tinkamas šiai deivei paminėti. Žinoma, man šis vardas taip pat yra maloni sąsaja su mano dukra Gabija, nes ji yra ugningos ir meniškos sielos vaikas. Jos didžiulis noras pažinti pasaulį mane įkvepia kiekvieną dieną“, - pasakojo renginio organizatorius.

Jis pabrėžė, kad aktyviose renginio zonose nebus prekiaujama alkoholiu, tam, kad žmonės susikoncentruotų į atlikėjus, į mokytojus, kurie ves edukacines programas.

Informacija

Festivalio durys atidaromos liepos 16 d. 12 val. Iki 10-ies metų vaikai bus įleidžiami nemokamai. 50 proc. nuolaida bus taikoma su studento/moksleivio pažymėjimu. Šį festivalį rengia kūrybinė komanda „Creators76“ ir Socialinių mokslų kolegija. Bilietus platina kakava.lt.

FOTO APRASAS ATLIKĖJAS. Festivalyje koncertuos ir Saulius Petreikis.

FOTO AUTORIUS Redakcijos archyvo nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder