Tarptautiniame vokalinės muzikos festivalyje: būrys žinomų žmonių

(1)

Praėjusią savaitę praūžė jau penktasis spalvingas tarptautinės populiariosios vokalinės muzikos festivalis „Vaikystės šalyje“ kuriame šiemet buvo galima sutikti  kaip niekada daug žinomų žmonių: tik jie šį kartą nelipo ant scenos, o į ją atlydėjo savo atžalas ir mokinius.

Atlikėja ir vokalo mokytoja Diana Dargienė festivalyje dalyvauja jau antrą kartą: šįsyk ji į sceną palydėjo 11-metį Joną Vilimą, kuriam toks viešas pasirodymas – vos trečias. Vaikinas sužavėjo susirinkusiuosius lyrišku Adeles dainos atlikimu „Someone like you“ („Toks, kaip Tu“). 

Diana sako, kad vaikams dalyvavimas tokio pobūdžio festivaliuose itin naudingas: „Labai džiaugiuosi, kad yra galimybė mano mokiniams  pirmiausia išbandyti savo jėgas festivalio „Vaikystės šalyje“ scenoje, o po to jau nebaisu keliauti ir į konkursus.

Vaikams svarbu išmokti įveikti scenos baimę, o ją įmanoma „pažaboti“ tik nuolat ant tos scenos būnant. Tokie festivaliai kaip šis – puiki pradžia ir patirtis kiekvienam vaikui, svajojančiam apie profesionalią dainininko karjerą“, - įsitikinusi Diana.

Festivalyje buvo galima sutikti ir Renatos ir Mariaus Jampolskių dukrytę: septynerių metukų Viltę. Jau po pasirodymo jaunoji atlikėja jautėsi kuo puikiausiai, tikina Marius. „Ji kolekcionuoja medalius: visur čempionė: ar tai bėgimas, ar dainavimas, tad jautėsi gerai“, - pasakoja laimingas tėtis. Paklaustas, kodėl jiems svarbu dukrytės dalyvavimas tokiuose festivaliuose kaip „Vaikystės šalyje“, žinomas aktorius tiesiai šviesiai atsakė: „Mums svarbu, tol, kol jai smagu. Be to, tai tam tikras socializacijos dalykas, o kol vaikui padainavimas dar nėra darbas, jai tai didžiulė šventė“.

Viena žinomiausių vokalo dėstytojų Viktorija Kalpokaitė festivaliui „Vaikystės šalyje“ paruošė net 5 grupes. „Vaikams labai patinka būti scenoje, o kai dar organizatoriai pasirūpino puikiu garsu, apšvietimu, investavo į vaizdą ir pagalvojo apie kiekvieną dalyvį: visi vaikai gavo dovanėles, o tas vaikams labai svarbu“, - įsitikinusi Viktorija. „Be to, festivalio atmosfera tiesiog puiki: nėra jokios įtampos, kaip kad konkursų metu, kai vaikus vertina komisija: čia jie jautėsi tarsi žvaigždės – jiems buvo skirtas visas dėmesys“, - už savo auklėtinius džiaugėsi Viktorija Kalpokaitė.

Dainininkas Justinas Lapatinskas į festivalį atlydėjo savo 7-ių metukų dukrytę. „Kaip tu tobulėsi, jei nelipsi į sceną?“, - retoriškai klausia Justinas, džiaugdamasis, kad vyresnėlė jau išreiškė norą dainuoti: mat tėtis stengiasi „neužkrauti savo naštos“, ir leidžia pasirinkti, kas dukrytei labiausiai patinka. „Dalyvavimas festivaliuose labai padeda pasitikrinti ar teisingu keliu eini. Taip pat pasižiūri, ar viskas gerai, ar dar reikia tobulėti.

Net jeigu gyvenime ji nepasirinks dainininkės kelio, tie pagrindai juk niekur nedings – o juos turint, blogiau nebus“, - įsitikinęs Justinas. Na, o kokie dukrytės įspūdžiai buvo po pasirodymo „Vaikystės šalyje“? „Ji manęs paklausė: tėti, o kodėl Tu manęs nepasveikinai su statulėle? Net suglumau ir atsakiau, kad dar daug tokių statulėlių turės, todėl bus progų ir pasveikinti“, - šypsosi laimingas tėtis. 

Dažni festivalio dalyviai – Alytaus Jaunimo Centre dirbančios dainininkės ir vokalo pedagogės Astos Pilypaitės vokalinės studijos „Bel Canto" vaikai. „Šis festivalis visuomet nepriekaištingai suorganizuojamas. Jis – tarsi vasaros pratęsimas, nes jame labai gera, o vaikams svarbu parodyti tai, ko jie per vasarą nepamiršo“, - įsitikinusi Asta. „Pati šiemet negalėjau būti kartu, bet  labai džiaugiuosi, kad vaikais buvo pasirūpinta ir jie jautėsi puikiai“, - pasakoja A. Pilypaitė.

„Aš be galo mėgstu muziką ir dainuoti, todėl nusprendžiau padainuoti ir prieš žmones“, - pasakoja žinomos vokalistės Aurelijos Čižauskaitės - Butkaliuk dukra Gabrielė. Festivalyje jaunoji atlikėja atliko dainą „Mano Lietuva“.  „Mane labai sužavėjo tai, kad kai tik pradėjau dainuoti, pačiam pačiam salės gale įsijungė kokios keturios švieselės. O tada visa salė jų pasipylė ir man tai labai patiko – tikrai, labai nuoširdžiai sakau“, - šypsosi Gabrielė. „O po pasirodymo jaučiausi taip, kad ne tik dainavau, bet tuo pačiu sulaukiau ir žmonių palaikymo, taigi, nesijaučiau tokia viena“,  - pasakoja solistė.

„Norėčiau padėkoti savo mokytojai, organizatoriams ir visiems tiems, kurie sukūrė šį nuostabų projektą“,  - dėkinga jaunoji solistė. O šį „projektą“ - tarptautinės populiariosios vokalinės muzikos festivalį „Vaikystės šalyje“ - jau penktus metus organizuoja Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklos vokalo pedagogė  Asta Drevinskienė.  Ji ne tik šio festivalio organizatorė, bet ir režisierė, scenarijaus autorė, kitaip tariant – festivalio „mama“.

„Šiais metais festivalyje dalyvavo net 33 kolektyvai, 38 solistai ir 4 duetai iš 9 Lietuvos miestų: Vilniaus, Ukmergės, Kauno, Ignalinos, Kėdainių, Alytaus, Plungės, Prienų, Visagino, o taip pat sulaukėme svečių iš Latvijos, kurių pasirodymai „nuspalvino“ festivalį latvišku muzikiniu koloritu“, - džiaugiasi organizatorė.

„Beje, šie metai – ypatingi. Minime net dvi gražias progas: festivaliui „Vaikystės šalyje“ – 5-eri, o mano vadovaujamai B. Jonušo muzikos mokyklos pop grupei „DO RE MI FA“ – 25 metai“, - šypsosi Asta. O džiaugtis išties yra dėl ko: dalyvių atsiliepimai po festivalio – patys šilčiausi, nes vaikams šis festivalis – tikra šventė, vienas didelis koncertas, kur skamba gera muzika, o aplink – vien ja gyvenantys žmonės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder