Vasarą duris atvers Menų edukacijos centras Palangoje

Jau netrukus ant banguojančios Baltijos jūros kranto (Palangos m. Užkanavės g.) plačias duris atvers Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Menų edukacijos centras.

Įgyvendinant 2014-2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programą atlikta buvusios stovyklavietės pastatų rekonstrukcija. Numatoma, kad Menų edukacijos centras savo veiklą vykdys ištisus metus.

Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos Menų edukacijos centro siekis - derinti menui gabių ir talentingų vaikų formalųjį ir neformalųjį švietimą, ugdyti juos sistemingai ir pasiūlyti veiklas ir erdves, turimoms kompetencijoms gilinti ir naujoms įgyti bei užtikrinti ugdymo proceso tęstinumą mokinių atostogų metu, į veiklą įtraukiant ir pedagogus, mokslininkus.

Planuojamos kūrybinės, meninės, akademinės stovyklos, edukacinės programos, neformalaus švietimo programos, meistriškumo pamokos, seminarai ne tik Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokiniams, bet ir kitose šalies specializuoto ugdymo mokyklose besimokantiems vaikams, pedagogų kvalifikacijos kėlimui.

Meno Edukacijos centras pritaikytas ir neįgaliems vaikams, kuriems bus pasiūlyta daugiau kokybiškų erdvių ir paslaugų mokytis bei aktyviai leisti laisvalaikį, taip užtikrinant švietimo paslaugų prieinamumą.

Iki 200 žiūrovų talpinanti Koncertų salė, atidarius stiklinę sieną, susijungia su terasa ir prie jos suformuota amfiteatrine žiūrovų erdve. Nauji technologiniai sprendiniai leidžia Koncertų salę performuoti į baleto spektaklių kūrimo vietą.

Trys atskiri pastatai skirti Trijų mūzų - muzikos, dailės ar baleto kūrybiniams užsiėmimams. Valgykloje numatoma, kad vienu metu galės maitintis iki 100 mokinių.

Dviejuose gyvenamuose pastatuose įrengti 28 kambariai užsiėmimų dalyviams, dalis kambarių pritaikyta neįgaliesiems. Rekonstrukcijos metu sutvarkyta ir atnaujinta stovyklavietė išsaugojo teritorijos aplinką, medžius ir gamtą, kuri buvo teršiama buvusių griuvėsių ir tapo patvarumo ir ilgalaikės investicijos pagrindu.

Naujos ugdymo erdvės 2022 m. birželio pr. pakvies menui gabius mokinius ugdytis neformalioje aplinkoje, taip pagerinant gabių ir talentingų menui mokinių ugdymo (-si) sąlygas bei kokybę.

Numatoma, kad jau netrukus Centre ilsėsis čiurlioniukai iš Ukrainos, kurs jaunieji dailininkai ir šokėjai, naują programą ruoš Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras, liepos 6-ąją Palangos Kurhauze pradėsiantis jubiliejinį X-ąjį tarptautinį M.K. Čiurlionio muzikos festivalį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder