„Vėlunga“ šoks Jungtinėse Amerikos Valstijose

Klaipėdos Žvejų rūmų tautinių šokių sambūris „Vėlunga“ išvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas.

Birželio 29 d. – liepos 3 d. Filadelfijoje, Pensilvanijos valstijoje vyks XVI Šiaurės Amerikos lietuvių tautinių šokių šventė. Ansamblis dalyvaus šventės Didžiajame koncerte, kuris įvyks liepos 3 d. Temple universiteto Liacouras centre. Čia žada apsilankyti Prezidentas Gitanas Nausėda.

Tai bus spalvingas ir dinamiškas renginys, kuriame šokėjai sukurs magišką lietuviškų liaudies šokių, kostiumų įvairovės ir tautos legendų simfoniją. Šventės tema – M. K. Čiurlionio kūrybos elementais ir tautos legendomis apipinta „Karalių pasaka“, kurią šokių aikštėje paseks beveik tūkstantis šokėjų.

Šventės programoje taip pat numatyti verslo forumas, koncertai, jaunimo susipažinimo vakaras, mokytojų pagerbimo vakaras, amatų mugė. Atvykusieji į Filadelfiją taip pat galės pasidžiaugti pramogomis, skirtomis JAV Nepriklausomybės dienai. Dalyvių ir svečių laukia smagus savaitgalis, kupinas lietuviškos kultūros, Amerikos istorijos ir nepakartojamų įspūdžių. Dėl pandemijos renginys buvo nukeltas du kartus.

„Vėlungos“ meno vadovas – LMTA Klaipėdos fakulteto Šokio katedros vedėjas prof. dr. Vidmantas Mačiulskis yra ne tik šventės kūrybinės grupės dalyvis, bet sukūrė ir „Karalių pasakos“ scenarijų. Pažintuvių vakarą surengs Filadelfijos lietuvių namų šeimininkai, kur vėlungiečiai galės artimiau susipažinti su Šiaurės Amerikos ir Kanados kolektyvų šokėjais.

Daugelis Filadelfijos šokių šventės organizatorių yra buvę Klaipėdos Šokių katedros absolventai: Gintaras Grinkevičius, Vitalija Ivinskis, Romas Janušonis, Eimantas Žukauskas.

„Vėlunga“ – pirmasis šokių kolektyvas iš Klaipėdos, dalyvausiantis Šiaurės Amerikos lietuvių tautinių šokių šventėje. Į ją iš Lietuvos dar žada atvykti Kauno Vytauto Didžiojo universiteto tautinių šokių ansamblis „Žilvitis“, Naujosios Vilnios kultūros centro senjorų liaudiškų šokių kolektyvas „Lendrūnas“ ir Kėdainių kultūros centro liaudiškų šokių grupė „Volungė“.

Po šventės „Vėlungos“ šokėjai aplankys Niujorką. Pažintinės kelionės metu jie susipažins su garsiausiais miesto istoriniais ir kultūriniais objektais, lankysis Brodvėjaus teatruose, bendraus su vietos lietuvių meno kolektyvais.

Daugiau informacijos apie šventę: www.sokiusvente.org

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder