Vienintelį kartą šį rudenį Klaipėdoje – šokio spektaklis vaikams „Baltoji lopšinė“

Šį rudenį, spalio 26 dieną, Klaipėdos žiūrovai turės vienintelę progą išvysti unikalų ir estetišką šokio spektaklį vaikams „Baltoji lopšinė“, sukurtą choreografės Agnijos Šeiko. Tai jautrus ir subtilus kūrinys, skirtas vaikams ir visai šeimai, kuriame šiuolaikinės šokio kalbos pagalba pasakojama istorija apie meilę, ilgesį ir šeimos ryšį, stiprinamą per sapnus ir svajones.

„Baltoji lopšinė“ nukelia žiūrovus į lietuviškos pasakos mitologijos pasaulį, tačiau su šiuolaikiniu požiūriu. Spektaklio centre – mažas Zuikutis, kuris sapnų ir vaizduotės pagalba susitinka su savo mama. 

Mama jam dažniau gali pasirodyti tik svajose, nes dėl įvairių priežasčių ji yra toli – kaip ir daugelis šiuolaikinių tėvų, kurie dėl darbo ar kitų svarbių reikalų turi ilgas valandas praleisti atokiau nuo vaikų.

Ši istorija atspindi skaudžius klausimus, su kuriais susiduria daugelis šeimų: kaip vaikams paaiškinti, kad tėvai, nors ir nebūdami šalia fiziškai, visada lieka su jais mintimis.

Spektaklio personažai – Zuikutis, močiutė Karvė, kaimynė Antis ir mama Zuikė – per sapnus perteikia istoriją apie ryšį, kurį palaiko ne tik fizinis artumas, bet ir emocinis buvimas kartu. 

Spektaklis ne tik kviečia vaikus ir tėvus drauge keliauti per svajones, bet ir atveria svarbias temas apie šiuolaikinės šeimos gyvenimą, padeda vaikams suprasti tėvų meilę ir rūpestį net tada, kai jie nėra šalia.

„Baltoji lopšinė“ – tai pasirodymas, kuris jau buvo parodytas tarptautiniuose festivaliuose Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jungtinėje Karalystėje, Kinijoje ir Vokietijoje. 

Tai neeilinė galimybė mažiesiems Klaipėdos žiūrovams išvysti šį pasirodymą, kuris vienintelį kartą bus rodomas šį rudenį.

Estetiškas ir subtilus vaikams nuo 3 metų skirtas choreografės Agnijos Šeiko šokio spektaklis „Baltoji lopšinė“ apgaubs žiūrovus lietuviškos pasakos mitologija.

Nepraleiskite šios unikalios galimybės patirti šeimos šilumą ir sapnų magiją per šokį – spalio 26 dieną, Klaipėdos kultūros fabrike. Daugiau informacijos: Baltoji lopšinė - Šeiko Šokio Teatras

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder