Virtualios realybės filmą pristatęs Donatas Ulvydas: nusiėmus VR akinius, žmonių akys žiba

Žiūrovai kviečiami pamatyti unikalų, su 360 laipsnių kamera nufilmuotą Donato Ulvydo filmą „Aš Lietuva“.

Bilietus galite įsigyti www.hexacinema.lt

Verta pabrėžti, jog juostos „Aš Lietuva“ nerodo įprasti kino teatrai, jį galima išvysti tik naujos kartos kino teatruose.

Klaipėdiečiai D. Ulvydo filmu „Aš Lietuva“ „Hexa Cinema“ mėgautis gali Klaipėdos „Kultūros fabriko“ patalpose.

Norintys pamatyti naujausią D. Ulvydo virtualios realybės filmą klaipėdiečiai kviečiami pasinaudoti galimybe ir pamatyti filmą dar sausį, mat vasarį jų laukia dar viena nauja premjera – kelionė per atgijusių Algio Kriščiūno paveikslų istorijas „Žaisti gyvenimą“

Virtualio realybės filmas „Aš Lietuva“, kiek anksčiau, pristatytas Vilniuje, Paupyje, kur virtualios realybės kino erdvė „Hexa Cinema“ toliau plečia savo ribas ir duris atvėrė Vilniaus Paupio rajone.

Virtualios realybės filmo pristatymo renginyje dalyvavo ir į susirinkusiųjų klausimus atsakinėjo vienas iš šios idėjos autorių, „LitLBaz VR Studio & Cinema“ projekto vystytojas Žilvinas Naujokas.

Jis geriau žinomas kaip vienos didžiausių Baltijos šalyse kino platinimo kompanijos „ACME Film“ vienas įkūrėjų bei tokių šimtus tūkstančių žiūrovų pritraukusių lietuviškų filmų kaip „Tadas Blinda. Pradžia“, „Tarp pilkų debesų“ ir daugybės kitų prodiuseris.

„Daug energijos ir investicijų skyrėme ne tik rodymo vietų bei lokacijų patogumui, dizainui parengti, bet ir iki pat atidarymo momento toliau tobulinome filmą-patirtį. Šalia skambančios Kipro Mašanausko muzikos ir aktorių balsų papildėme filmą erdviniu garsu. Čia dirbo vienas talentingiausių Lietuvos garso dizainerių Artūras Pugačiauskas.

Kadangi kuriant juostą „Aš Lietuva“ turėjome gerokai daugiau kadrų, nei sudėjome į filmą, jau dabar dirbame su kitų projektų vystymu – jie bus skirti skirtingo amžiaus žiūrovams, nes skirsis jų žanrai bei formos“, - sakė Ž. Naujokas.

Virtualios realybės filmo pristatyme taip pat dalyvavo žymi Lietuvos aktorė Ilona Balsytė bei filmo režisierius Donatas Ulvydas.

„Pradėjus gauti pirmąsias filmą mačiusių žiūrovų reakcijas, tampa ramu, kad mums pavyko. Kai žmonės nusiima specialius akinius, jų akys žiba. Iš nuostabos, dėl naujų potyrių.

Atrodo, kad jie net fiziškai pasikeičia, atsistoja nuo kėdės kitokie, tarsi būtų ką tik nusileidę parašiutu, tik mūsų kino teatro atveju tai 100 procentų saugu. Ypač smagu, kad filmą gali žiūrėti šeimos su vaikais, mažiesiems tai ir taip mėgstama šiuolaikinių technologijų pramoga, sykiu ir edukacinė priemonė pamatyti Lietuvos grožį.

Jaučiu, kad filmas abejingų nepalieka. Mane, kaip kūrėją, tai labai džiugina. Kol kas virtualus pasaulis įkvepia ieškoti naujų horizontų, galvoje knibžda idėjos apie naujus ir labai kitokius filmus.

Nuo vaikiškų juostų iki skirtų tik suaugusiems. Tikiuosi, kad greitu metu pavyks jas įgyvendinti“, - pasakojo D. Ulvydas.

Kino režisieriaus žodžiams antrino ir premjerą stebėję vilniečiai.

„Kai vaikystėje sapnuoji, kad atsispiri nuo žemės ir kyli, tai toks įspūdis, kad dabar pavyko. Ir pačiose gražiausiose Lietuvos vietose“, - po seanso įspūdžiais dalijosi žiūrovas.

„Per 20 minučių daug ką pamatai. Tada labai daug duoda jausmo, kokie mes turtingi esame“, - sakė žiūrovė.

„Suvokiu, kad sėdžiu ant kėdės, bet toks visiškas siurrealizmas“, - po peržiūros sakė žiūrovas.

„Reikia atsigauti, net galva apsisuko. Atrodė, kad tikrai skraidau“, - potyriais džiaugėsi žiūrovė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder