Maisto ekspertai dalijasi keliais receptais su krevetėmis:
Gaivios krevečių salotos su avokadu:
Jums reikės:
• Alyvuogių aliejaus kepimui
• 150 g krevečių
• 1 skiltelės česnako
• Druskos, pipirų
• 100 g mėgstamų salotų
• 1 didelio gerai prinokusio avokado
• Šlakelio citrinos sulčių
• 100 g vyšninių pomidorų
• 1 raudonojo svogūno
• 50 g mocarelos
Padažui reikės:
• 3 v.š. alyvuogių aliejaus
• 1 v.š. agavų sirupo
• 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių
• 1 v.š. citrinos sulčių
• Druskos, pipirų
Gaminame:
Ruošiame krevetes: keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame krevetes ir kepiname kelias minutes.
Įtarkuojame česnaką, beriame druskos, pipirų ir kepiname dar minutę. indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
Į lėkštę sudedame nuplautas ir gerai nusausintas salotas, avokado juosteles, kurias apšlakstome citrinos sultimis, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, juostelėmis smulkintą svogūną, keptas krevetes.
Ant salotų uždedame mocarelos sūrio ir apšlakstome paruoštu padažu.
Vietnamietiški suktinukai su krevetėmis
8 ryžių popieriaus lakštų
50 g stiklinių makaronų
150 g išvalytų ir išvirtų krevečių uodegėlių
100 g šviežių agurkų
50 g salierų stiebų
15 g šviežių mėtų lapelių
Padažui:
2 v. š. žaliųjų citrinų sulčių
3 v. š. sojų padažo
1 a. š. medaus
1 sutarkuotos česnako skiltelės
1 a. š. tarkuotos imbiero šaknies
1⁄4 a. š. sezamų sėklų
2 v. š. sojų padažo
2–3 v. š. vandens
Gaminame:
Stiklinius makaronus užpilkite karštu vandeniu, uždenkite ir palikite brinkti 7–8 minutėms.
Išbrinkusius makaronus pamaišykite ir nusunkite.
Agurkus ir salierus supjaustykite plonomis juostelėmis.
Ryžių popieriaus lakštus trumpam panardinkite į šaltą vandenį, švelniai prispauskite, kad neišnirtų, ir maždaug po 15 sekundžių ištraukite.
Lakšto apatinėje dalyje sluoksniuokite įdarą tokia tvarka: krevetės, mėtos, makaronai, agurko ir saliero juostelės.
Suvyniokite lakštą į ritinuką, pradėdami lenkti nuo apatinės dalies su įdaru.
Kad įdaras neišbyrėtų, bevyniojant užlenkite kairį ir dešinį suktinuko galus.
Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus dubenėlyje ir patiekite suktinukus su paruoštu padažu.
Makaronai su krevetėmis ir grietinėle ir petražolėmis
Jums reikės:
500 g šviežių makaronų
800 ml daržovių sultinio
400 g krevečių
1⁄2 citrinos sulčių
4 skiltelių česnako
4 v. š. sviesto
100 ml grietinėlės
100 g tarkuoto parmezano
5g šviežių petražolių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
Gaminame:
Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite susmulkintus česnakus.
Į keptuvę suberkite krevetes, prieskonius, supilkite spauskite citrinos sultis ir kepkite 6–8 minutes.
Suberkite išvirtus makaronus, supilkite grietinėlę ir įmaišykite parmezaną.
Viską troškinkite 5 minutes. Patiekite makaronus su šviežiomis petražolėmis.
Rašyti komentarą