3 skaniausi receptai su krevetėmis: išbandykite juos!

Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevetes. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su pavasarį taip mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisias. 

Maisto ekspertai dalijasi keliais receptais su krevetėmis:

Gaivios krevečių salotos su avokadu:

Jums reikės:

• Alyvuogių aliejaus kepimui

• 150 g krevečių

• 1 skiltelės česnako

• Druskos, pipirų

• 100 g mėgstamų salotų

• 1 didelio gerai prinokusio avokado

• Šlakelio citrinos sulčių

• 100 g vyšninių pomidorų

• 1 raudonojo svogūno

• 50 g mocarelos

Padažui reikės:

• 3 v.š. alyvuogių aliejaus

• 1 v.š. agavų sirupo

• 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių

• 1 v.š. citrinos sulčių

• Druskos, pipirų

Gaminame:

Ruošiame krevetes: keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame krevetes ir kepiname kelias minutes.

Įtarkuojame česnaką, beriame druskos, pipirų ir kepiname dar minutę. indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.

Į lėkštę sudedame nuplautas ir gerai nusausintas salotas, avokado juosteles, kurias apšlakstome citrinos sultimis, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, juostelėmis smulkintą svogūną, keptas krevetes.

Ant salotų uždedame mocarelos sūrio ir apšlakstome paruoštu padažu.

Vietnamietiški suktinukai su krevetėmis

8 ryžių popieriaus lakštų

50 g stiklinių makaronų

150 g išvalytų ir išvirtų krevečių uodegėlių

100 g šviežių agurkų

50 g salierų stiebų

15 g šviežių mėtų lapelių

Padažui:

2 v. š. žaliųjų citrinų sulčių

3 v. š. sojų padažo

1 a. š. medaus

1 sutarkuotos česnako skiltelės

1 a. š. tarkuotos imbiero šaknies

1⁄4 a. š. sezamų sėklų

2 v. š. sojų padažo

2–3 v. š. vandens

Gaminame:

Stiklinius makaronus užpilkite karštu vandeniu, uždenkite ir palikite brinkti 7–8 minutėms.

Išbrinkusius makaronus pamaišykite ir nusunkite.

Agurkus ir salierus supjaustykite plonomis juostelėmis.

Ryžių popieriaus lakštus trumpam panardinkite į šaltą vandenį, švelniai prispauskite, kad neišnirtų, ir maždaug po 15 sekundžių ištraukite.

Lakšto apatinėje dalyje sluoksniuokite įdarą tokia tvarka: krevetės, mėtos, makaronai, agurko ir saliero juostelės.

Suvyniokite lakštą į ritinuką, pradėdami lenkti nuo apatinės dalies su įdaru.

Kad įdaras neišbyrėtų, bevyniojant užlenkite kairį ir dešinį suktinuko galus.

Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus dubenėlyje ir patiekite suktinukus su paruoštu padažu.

Makaronai su krevetėmis ir grietinėle ir petražolėmis

Jums reikės:

500 g šviežių makaronų

800 ml daržovių sultinio

400 g krevečių

1⁄2 citrinos sulčių

4 skiltelių česnako

4 v. š.  sviesto

100 ml grietinėlės

100 g tarkuoto parmezano

5g šviežių petražolių

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio pipirų

Gaminame:

Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite susmulkintus česnakus.

Į keptuvę suberkite krevetes, prieskonius, supilkite spauskite citrinos sultis ir kepkite 6–8 minutes.

Suberkite išvirtus makaronus, supilkite grietinėlę ir įmaišykite parmezaną.

Viską troškinkite 5 minutes. Patiekite makaronus su šviežiomis petražolėmis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder