Gerbiamieji samčio virtuozai, gal galite man durnam paaiškinti, kam reikia nusausinti rūgštynes ir tada jas užpilti vandeniu? Jūs ir bulves prieš virdami nusausinat?
Sigita
Sigita,
Rūgštynės savo sultyse.
Rūgštynių lapelius nuplauti, nusausinti, atskirti nuo sukietėjusių kotelių, supjaustyti nesmulkiai. Rūgštynes prikimšti į gerai išplautus 0,5 l stiklainius iki pat viršaus. Stiklainius sudėti į puodą, pridengti dangteliu, pripilti iki kaklelio vandens ir kaitinti kol rūgštynės išleis sultis. Vėl papildyti rūgštynėmis, toliau kaitinti iki kol sukris, pasidengs sultimis ir po 10-15 min.užsukti, apdengti, laikyti iki kol atvės. Druskos nededu, laikau spintelėje.
TOP
Nauji
Rašyti komentarą
Gerbiamieji samčio virtuozai, gal galite man durnam paaiškinti, kam reikia nusausinti rūgštynes ir tada jas užpilti vandeniu? Jūs ir bulves prieš virdami nusausinat?
Rūgštynės savo sultyse.
Rūgštynių lapelius nuplauti, nusausinti, atskirti nuo sukietėjusių kotelių, supjaustyti nesmulkiai. Rūgštynes prikimšti į gerai išplautus 0,5 l stiklainius iki pat viršaus. Stiklainius sudėti į puodą, pridengti dangteliu, pripilti iki kaklelio vandens ir kaitinti kol rūgštynės išleis sultis. Vėl papildyti rūgštynėmis, toliau kaitinti iki kol sukris, pasidengs sultimis ir po 10-15 min.užsukti, apdengti, laikyti iki kol atvės. Druskos nededu, laikau spintelėje.
Dėmesio! Jūs skaitote komentarų skiltį. Komentarus rašo naujienų portalo VE.lt skaitytojai. Nuomonės nėra redaguojamos ar patikrinamos. Skaitytojų diskusijos turinys neatspindi redakcijos nuomonės.