7 maisto produktai, kuriuose gausu kalio: užkirsti kelią hipertenzijai ir patinimui

Įvardijo septynis rekordiškai daug kalio turinčius maisto produktus, kuriuos verta įtraukti į kasdienę mitybą.

Kalis yra vienas iš keturių svarbiausių elektrolitų žmogaus organizme.

Jis būtinas normaliai širdies ir kraujagyslių funkcijai, vandens ir druskų pusiausvyrai stabilizuoti ir normaliam kraujospūdžiui palaikyti.

Žmonėms, kurie nevartoja pakankamai kalio, dažnai patinsta kojos, ypač karštu oru.

Taip pat kalio trūkumas sukelia stiprų nuovargį ir mėšlungį bei visų vidaus organų veiklos sutrikimus.

Įvardyti 7 maisto produktai, kuriuose yra daugiausia kalio. Valgykite juos kuo dažniau, ir šio būtino elemento trūkumas jums negresia.

Džiovinti vaisiai

Baltosios pupelės

Bananai

Avokadai

Bulvės

Burokėliai

Granatai

Džiovinti vaisiai

100 g džiovintų vaisių porcijoje yra apie 70 % kalio paros normos.

Todėl džiovinti abrikosai, džiovintos slyvos ir sultonės rekomenduojami visiems, norintiems turėti sveikas kraujagysles.

Ypač naudingi džiovinti vaisiai laikomi vyresnio amžiaus žmonėms.

Baltosios pupelės

Baltosios pupelės pirmauja pagal kalio kiekį tarp ankštinių augalų. Maždaug 200 g pupelių yra 50 proc. kalio paros poreikio.

Pupelėse taip pat gausu baltymų ir jos turi žemą glikemijos indeksą, todėl yra labai naudingos diabetikams.

Bananai

Didelis kalio kiekis bananuose yra gerai žinomas faktas, nors yra nemažai maisto produktų, turinčių daugiau kalio.

Didelis bananų pliusas yra tai, kad šie vaisiai dažniausiai valgomi žali, o termiškai apdoroti jie nepraranda savo privalumų.

Avokadai

Avokadas yra visiems žinomas pavadinimas - ir ne veltui populiarus tarp sveiko maisto šalininkų. Vos pusė avokado suteikia 10 % kalio paros normos.

Tyrimai taip pat rodo, kad avokadai naudingi žmonėms, turintiems aukštą kraujospūdį, kuriems ypač reikia kalio.

Bulvės

Vos viena nedidelė bulvė sudaro 11 % kasdien suvartojamo kalio kiekio. Tai labai sveika daržovė visiems, kurie nori turėti sveiką širdį.

Šalyse, kuriose bulvės valgomos beveik kasdien, bulvės yra pagrindinis kalio šaltinis. Daugiausia kalio yra keptose bulvėse su lupena.

Burokėliai

Burokėliuose esantis kalio kiekis prilygsta bulvių kiekiui. Kitaip nei bulves, burokėlius galima valgyti žalius.

Burokėliai paprastai rekomenduojami širdies sveikatai ir kraujospūdžiui reguliuoti.

Granatai

Didelis kalio kiekis yra vienas iš granatų naudos pavyzdžių. Šis vaisius teigiamai veikia širdies ir inkstų veiklą, palaiko raumenų ir kaulų sveikatą.

Tačiau granatas yra kaloringas ir turi daug cukraus, todėl nevalgykite jo dideliais kiekiais ir tuščiu skrandžiu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder