7 maisto produktai, padedantys išlyginti raukšles

Teisingai maitindamiesi galite suteikti odai jaunesnę išvaizdą ir jaustis jaunesni.

1 Raudonoji paprika

Pirmoji Pinto-Garcia maisto produktų, galinčių palengvinti raukšlių atsiradimą, sąraše yra raudonosios paprikos.

"Šiose paprikose gausu vitamino C, kuris yra antioksidantas, skatinantis kolageno gamybą, ir kapsantino, padedančio apsisaugoti nuo saulės daromos žalos", - aiškina ji.

"Abu šie ingredientai padeda išlaikyti odos stangrumą, drėkinimą ir jaunatviškumą."

2 Arbūzas

Pasak "MedBeautyLA" savininkės, medicinos mokslų daktarės Lori Aliksanian, kiti ryškiai raudoni vaisiai ir daržovės, pavyzdžiui, arbūzai ir papajos, yra puikūs likopeno šaltiniai. Šis organinis pigmentas yra antioksidantas, taip pat suteikiantis maistui ryškų raudoną atspalvį.

Pernai žurnale "Journal of Cosmetic Dermatology" paskelbtame tyrime šis antioksidantas, be kitų savybių, "gerokai pagerino" smulkių linijų, raukšlių ir stangrumo vizualinę išvaizdą. Dalyviai vartojo "Lycomato" kapsules, kurios gaunamos iš kito raudono vaisiaus - pomidorų.

Kitame tyrime, kuriame buvo apžvelgti esami tyrimai, taip pat buvo padaryta išvada, kad "nustatyta, jog likopeno turtingi maisto produktai padeda išvengti senėjimo sutrikimų arba juos sušvelninti", konkrečiai - padeda kovoti su raukšlėmis, nes didina kolageno kiekį odoje.

3 brokoliai

Brokoliai yra dar viena daržovė, kurią verta įtraukti į daugiau patiekalų.

Pasak daktaro Roberto W. B. Love'o, neurologo, besispecializuojančio Alzheimerio ligos prevencijos srityje, brokoliai puikiai tinka jūsų odai, nes juose, kaip ir raudonojoje paprikoje, gausu vitamino C.

"Vitaminas C dalyvauja kolageno gamyboje", - 2023 m. gegužės mėn. "Su amžiumi mūsų oda gali pradėti senti, o kolagenas yra odos baltymas, kuris suteikia jai elastingumo ir stangrumo, todėl jis gali padėti susilpninti suglebusią odą ir sumažinti raukšles."

4 migdolai

Nesate didelis daržovių gerbėjas? Nebijokite: Migdolai taip pat padeda mažinti raukšles ir tamsias dėmes.

"Migdolai yra puikus sveikų omega-3 riebalų rūgščių ir vitamino E šaltinis, kurie svarbūs sveikai odai, - sako Pinto-Garcia.

2021 m. vasario mėn. žurnale "Nutrients" paskelbtame tyrime mokslininkai nagrinėjo migdolų poveikį moterims po menopauzės ir nustatė, kad toms, kurios šiuos riešutus valgė kaip užkandį, statistiškai reikšmingai sumažėjo raukšlių ryškumas.

Po 16 savaičių šių moterų raukšlių sumažėjo 15 procentų, o po 24 savaičių - 16 procentų.

5 morkos

Mus moko, kad morkos padeda išlaikyti aštrų regėjimą, tačiau galbūt nežinote, kad jos taip pat yra puikus būdas kovoti su raukšlėmis.

"Morkose yra daug beta karotino, kuris virsta vitaminu A. Žmonės gali atpažinti vitaminą A kaip vieną iš pagrindinių vietinio poveikio retinoidų sudedamųjų dalių, nes jis padeda mažinti raukšles ir lyginti odą", - sako Pinto-Garcia.

6 Juodasis šokoladas

Nors vaisiai ir daržovės yra gyvybiškai svarbūs jūsų mitybai, gyvenime svarbiausia yra pusiausvyra - ir, pasak medikų, tam tikri saldumynai taip pat gali pagerinti jūsų odos išvaizdą.

"Valgykite juodąjį šokoladą", - 2023 m. lapkričio 2023 m. "TikTok" vaizdo įraše rekomenduoja medicinos mokslų daktaras Anthony Younas, holistinis plastikos chirurgas.

"Juodajame šokolade gausu polifenolių ir antioksidantų, jis puikiai tinka jūsų odai."

Tačiau norėsite įsitikinti, kad šokolado, kurį renkatės, sudėtyje yra ne mažiau kaip 70-80 proc. kakavos, sako Younas.

"Bet kuriame mažesniame kiekyje greičiausiai bus per daug cukraus, kad jis būtų jums naudingas", - aiškina jis.

Daugelyje tyrimų buvo nagrinėjamas juodojo šokolado poveikis senėjimo procesams, o vieno tyrimo metu nustatyta, kad kasdienis kakavos flavanolių vartojimas "pagerino odos raukšles ir elastingumą žmogaus odoje", o rezultatai pasireiškė vos per 12 savaičių.

7 Lašiša

Pasak Love, lašiša taip pat gali turėti raukšles lyginantį poveikį.

"Tai mano asmeninis favoritas ne tik todėl, kad ji skani, bet ir puikiai veikia smegenis", - dalijasi jis 2023 m. gegužės mėn. vaizdo įraše.

Love'as pažymi, kad drėgna oda paprastai turi mažiau raukšlių, o laukinė lašiša gali padidinti drėgmės lygį.

Be to, jis atkreipia dėmesį į mokslinius tyrimus, kurie rodo, kad žmonės, kurių mityboje gausu omega-3 riebalų rūgščių, pavyzdžiui, lašišų, "atrodo jaunatviškiau".

Aliksanianas taip pat atkreipia dėmesį, kad riebios žuvys yra puikus natūralus retinolio (iš anksto susiformavusio vitamino A) šaltinis.

"Taip, dalį retinolio naudos galite gauti iš maisto!" - pasakoja ji.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder